Back Creatief

Creatief

Opvoeden… geniet ervan! - Drs. Emmeliek Boost

Opvoeden… geniet ervan! - Drs. Emmeliek BoostOpvoeden… geniet ervan! Is gebaseerd op de vele vragen die binnenkomen bij de opvoeddesk in Naarden , een organisatie die ouders op verschillende manieren ondersteunt bij de opvoeding van hun kinderen. Het boek is een inspiratiebron voor iedereen die kinderen heeft of kinderen als beroep heeft. 

How to be happy - Liz Hoggard

How to be happy - Liz HoggardGoed nieuws voor iedereen die het leven maar zo-zo vindt: geluk kun je leren! Hoe, dát lees je in How to be happy. Deze gelukshandleiding werd al met groot succes toegepast door de inwoners van het Engelse Slough (BBC-serie: making Slough happy). Nu is het de beurt aan jou! Verander je kijk op de wereld en leer How to be happy.

Mijn kind heeft autisme - Peter Vermeulen en Steven Degrieck

Mijn kind heeft autisme - Peter Vermeulen en Steven DegrieckGids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners. In Nederland lijdt 1 op de 200 personen aan een vorm van autisme. Hoewel de stoornis vrij bekend is, is het moeilijk om in de jungle van de vele behandelingen van kinderen met autisme de bomen door het bos te zien.

Pesten. Wat vind jij? (9+) - Trix van Dugteren

Pesten. Wat vind jij? (9+) - Trix van DugterenRoderick (12) wordt al jarenlang gepest op school. Soms wordt hij tot bloedens toe geslagen. Altijd heeft hij wel ergens een bult, blauwe plek of andere verwonding. Na school wordt hij regelmatig opgewacht door kinderen uit zijn klas. Hij durft er met niemand over te praten.

Kinderen en internet - Martin Valcke en Brigitte de Craene

Kinderen en internet - Martin Valcke en Brigitte de Craene‘Emma is 11. Ze houdt van kletsen met vriendinnen op het internet. In goed vertrouwen gaf ze gisteravond haar mailadres en een foto aan een meisje dat kennis wil maken. Maar was dat meisje van haar leeftijd? Of heeft de digitale kinderlokker beet?’ (uit Kinderen en internet).