Back Archief Columns Kitty's columns - Vakantie!?

Kitty's columns - Vakantie!?

(0 stemmen, gemiddeld 0 van 5)

Het lijkt wel alsof er een bom is ontploft in de woonkamer. Overal liggen hoopjes vuile was, kampeerspullen slingeren in het rond en de koelkast is leeg. Het is overduidelijk, we zijn weer thuis! De wasmachine maakt overuren terwijl zoonlief zich uitleeft in de kamer en de chaos zowaar nog groter maakt. 

Maar dat zijn we inmiddels wel gewend, de laatste drie weken deed hij niets anders. De door ons zorgvuldig ingepakte kratjes en tassen werden zonder pardon leeggetrokken en de hele tent doorgesmeten. Tussen onze kleding vonden we geregeld bestek, luiers en afgewikkelde wc-rollen... Maar ik moet er eerlijk bij zeggen dat Julian van één kratje netjes afbleef: die met zijn speelgoed.

We hebben al veel gereisd, maar nog nooit met een baby. Dus dat het anders zou worden, daar waren we al wel vanuit gegaan. Maar na een week lang kanoën in de Zweedse regen, een jaar lang reizen met alleen elkaar en een rugzak en backpacken in India waar we allebei behoorlijk ziek werden, dachten we toch wel redelijk voorbereid te zijn op wat ons te wachten stond. Dat viel toch een beetje tegen. Want om nu te zeggen dat we uitgerust teruggekomen zijn... niet echt!

Normaal rijden we in een keer naar Zuid Frankrijk, maar dit jaar zou de reis uiteraard iets anders gaan. Ten eerste hangt er nu een bagagewagentje achter de auto, om alle (baby)spullen mee te krijgen en daarnaast moeten we nu geregeld stoppen voor onze kleine man. Want met 35 graden in een auto zonder airco... niet echt een pretje! Even na Metz (normaal voor ons ongeveer de eerste stop) is onze vriend het helemaal zat. Elk speeltje wordt zonder pardon weggegooid en niets is meer leuk. 500 kilometer op de teller, 10 uur onderweg... Dat zijn we niet gewend! Terug zijn we trouwens wel in één keer naar huis gereden: meer dan 1250 kilometer in 18 uur. Ook niet echt een aanrader kan ik jullie vertellen...

Maar alles heeft twee kanten, ook kamperen met een baby. We hebben drie weken lang heerlijk kunnen genieten van Julian. Bijna elke dag even met zijn allen gezwommen, leuke uitstapjes gemaakt (ook dat kan met een kleintje, al zat wildwaterkanoën er even niet in dit jaar), lekker de hele dag buiten en niet te vergeten: Julian zijn eerste verjaardag gevierd! Met ballonnen en slingers aan de tent, een lekker ijsje (mét kaarsje) en ietwat gehavende kadootjes. Wat een mijlpijl, onze baby is nu officieel een dreumes! Een cliché, ik weet het, maar het is waar: wat gaat het toch snel!
En wat mama betreft!? Met meer ‘me-time’ dan het hele afgelopen jaar bij elkaar, kon de vakantie voor mij sowieso al niet meer stuk! Ik heb het boek uit kunnen lezen waar ik een jaar geleden in begonnen ben en heb een prachtige tocht te paard gemaakt, heerlijk!
Dus uitgerust? Niet echt. Maar genoten? Echt wel!  

Plaats reactie