Back Baby

Baby

(3 stemmen, gemiddeld 3.67 van 5)

Hoera de baby is er!
Eindelijk is het dan zover, 9 maanden lang heb je naar dit moment uitgekeken, je baby is geboren. De kraamhulp is geregeld en je bent lekker thuis met je kindje. Trots als je bent wil je natuurlijk dat iedereen je kindje komt bewonderen. Toch is het niet slecht om een dagje of 2 te wachten voor je de geboortekaartjes de deur uitdoet, je zal het nog druk genoeg krijgen met al die kraamvisite. Waarschijnlijk heeft je man de familie en goede vrienden toch al telefonisch van het heuglijk feit op de hoogte gesteld dus kraamvisite krijg je toch wel. Gebruik die eerste dagen om in alle rust te wennen aan jullie nieuwe gezinnetje. Je zal niet de eerste moeder zijn die ineens overloopt van nieuwe emoties en twijfels.

De kraamtijd is een heerlijke periode, je hebt een kraamhulp om je heen die je alles uit handen neemt, maak hier ook gebruik van. Bevallen is meestal een zware klus en je lichaam zal best wel wat extra rust kunnen gebruiken. Laat de kraamhulp dus lekker de telefoon opnemen, je kunt haar ook heel goed als buffer gebruiken als je even geen zin hebt om iemand te woord te staan, of langs wil komen. Zie de kraamhulp maar als jouw engeltje in de kraamtijd.

Als je eenmaal een beetje tot jezelf bent gekomen, dan mag de kraamvisite losbarsten of misschien geef je wel een kraamfeest. Probeer de visite een beetje te plannen, dat geeft ook rust in je gezinnetje. Het lijkt leuk een huis vol visite maar het is ook erg vermoeiend, en jij moet 's nachts een paar keer uit bed om je baby te voeden. Probeer in ieder geval vaste rusttijden in te plannen, in de middag en avond zodat je even tijd hebt om tot jezelf te komen. Trek je ook rustig even terug met je baby als je borstvoeding geeft, de drukte kan een negatieve invloed op de borstvoeding hebben.

Laat je in je kraamtijd vooral lekker verwennen en vergeet niet om tijd voor elkaar vrij te maken, tenslotte is voor je man ook een heleboel veranderd. Nog een ding; vergeet vooral niet na te denken over welke vorm van anticonceptie je gaat gebruiken nu je kindje er is.

Alles wat je moet weten over je baby:

Plaats reactie