Back Topics Bevalling Vroeg bevallen

Vroeg bevallen

Zingen helpt bij ontwikkeling prematuur baby’s

babysing.jpgHet zingen van slaapliedjes of het nabootsen van geluiden uit de baarmoeder levert gezondheidsvoordelen op voor zieke pasgeboren baby’s. Dat blijkt uit een nieuwe studie, die maandag is gepubliceerd in het online tijdschrift Pediatrics.

Prematuur

(8 stemmen, gemiddeld 3.38 van 5)

prematuurVroeggeboorte
In Nederland wordt 7-8% van alle baby's te vroeg geboren. Vaak is het gezin en in het bijzonder de moeder er geestelijk nog niet aan toe. Er is nog niet op gerekend. Het kamertje is nog niet klaar, de rompertjes en hydrofiele luiers zijn nog niet gewassen en over de naam van de baby wordt nog heftig gediscussieerd.
Het loopt dus eigenlijk allemaal anders dan dat je je ooit hebt kunnen voorstellen.

Te vroeg bevallen

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

te vroeg bevallenIn Nederland wordt 7-8% van alle baby's te vroeg geboren. Vaak is de oorzaak van vroegtijdige weeën en vroeggeboorte onbekend. Uw voorgeschiedenis speelt een rol bij de kans op vroeggeboorte. Zo is er na een te vroege bevalling bij een vorige zwangerschap meer kans om ook in een volgende zwangerschap te vroeg te bevallen. Ook een operatieve verkorting van de baarmoedermond (zoals een grote conisatie) kan een rol spelen.