Back Topics Borstvoeding Voordelen

Voordelen

Borstvoeding en werken

borstvoeding en werkenBorstvoeding geven is natuurlijk bijzonder en goed om te geven, maar als je weer aan het werk gaat wordt het een stuk ingewikkelder. Stel dat je in een bedrijf werkt waar weinig moeders werken, dan kan het zijn dat je zelf wat moet gaan regelen. Want op de afdeling kolven is geen optie en de afgekolfde melk tussen de lunch in de koelkast zetten voelt ook niet echt prettig. 

Borstvoeding, natuurlijk!

(3 stemmen, gemiddeld 3.67 van 5)

borstvoedingBorstvoeding is de meest natuurlijke en gezonde manier om je kindje mee te voeden. Zo beschermt het tegen ziektes en als je borstvoeding geeft zal je ook makkelijker weer op gewicht komen. Daarnaast zorgt het voor een enorme band tussen jou en je kindje. 

Prebiotica

(2 stemmen, gemiddeld 3.00 van 5)

prebioticaBabyvoeding zou mogelijk prebiotica bevatten. De verwachting is, en in sommige gevallen is reeds aangetoond, dat babyvoeding de groei en de activiteit van bepaalde groepen van bacteriën in de darmen stimuleren. Ook de darmflora en gezondheid kunnen positief worden beïnvloed.

De voordelen van borstvoeding

dreamstime_xs_18736019.jpgDe voordelen van borstvoeding voor je kind:


- Borstvoeding is qua hoeveelheid en voedingsstoffen altijd op de baby afgestemd.
- Borstvoeding is altijd hygiënisch.
- Borstvoeding is licht verteerbaar.

Borstvoeding zorgt voor sterke band

dreamstime_xl_9624514.jpgSamen met je baby beleef je intieme momenten. Bij borstvoeding zorgt het huid-op-huid contact ervoor dat de band tussen jou en je kind versterkt. Er is niets fijner dan je baby in je armen te voelen, helemaal rozig en tevreden na het drinken aan de borst.