Lees hier de laatste columns van de Kindje op Komst columnisten.

Oproep

articles.jpgKindje op Komst zoekt Columnisten.

Vind je het leuk om regelmatig een stukje te schrijven over je zwangerschap, de bevalling of de periode erna?

Stuur een mailtje aan de Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en wij zullen deze in behandeling nemen.

Punten die wij graag van je vernemen zijn:

- je gezinssituatie

- je persoonsgegevens

- een geschreven stukje van ongeveer een half A4 tje

 

Susan Smit - Moederliefde

(14 stemmen, gemiddeld 4.50 van 5)

susansmitzwanger.jpgWat kan het lang duren voor een mens begrijpt wat echte liefde is! Tot die tijd vermaken we ons met onechte liefde; het ziet eruit als liefde, het klinkt als liefde, maar het is het niet. Het is een mengeling van eigenbelang, genegenheid, comfort, bevestiging, gezelschap en ijdelheid. Het hart laat zich gemakkelijk bedriegen, want het gelooft wat het wil geloven. We laten ons door verleiding en romantiek gewillig een rad voor ogen draaien. 

Ik zit erop

romperiris.jpgVol ongeloof kijkt hij van het kleine mannetje naar mij. "Jij zít er gewoon op", zegt manlief overrompeld. "Waar zit ik op?", vraag ik. "Nou, op bevallen! De bevalling van Roos was dan wel een flinke veldslag, maar Sophie was er al binnen drie uur en dit kleine ventje hier heb je even op de wereld gezet tussen de afwas en het stofzuigen door!"

Als moeder maak je bepaalde keuzes in het jonge leventje van je kind.

Linda.jpgDat heb ik inmiddels in 2,5 jaar tijd wel ervaren. Er zijn momenten dat ik me zo onzeker voel in het moeder zijn... je wil het zo goed doen.. hopen dat ze niks te kort komt, geen pijn willen zien,geen verdriet willen zien... wat maakt je een goede moeder? Je neemt stukjes van je eigen opvoeding mee, en gooit daar nog wat eigen ingrediënten bij. En toch toch komt daar om het hoekje de onzekerheid weer is kijken. 

Boventallig

(2 stemmen, gemiddeld 4.50 van 5)

Iris.jpgDaar stond het dan, zwart op wit: ‘Boventallig’. Wat een rotwoord eigenlijk. Boventallig, dat klinkt een beetje  als: overbodig, teveel, onnodig, leuk je best gedaan maar tot ziens, nutteloos, overtollig. Alsof je minstens 30 kilo te zwaar bent en je wilt van al dat overtollige vet af. En eigenlijk betekent dat het natuurlijk ook. Ons bedrijf ging reorganiseren en moest stoppen met een aantal activiteiten. Binnen de plannen was geen plek meer voor onze afdeling Marktonderzoek. In april kregen mijn collega’s en ik De Brief  van onze werkgever: ‘Per 1 januari 2013 ben je boventallig’.