Iris

Ik zit erop

romperiris.jpgVol ongeloof kijkt hij van het kleine mannetje naar mij. "Jij zít er gewoon op", zegt manlief overrompeld. "Waar zit ik op?", vraag ik. "Nou, op bevallen! De bevalling van Roos was dan wel een flinke veldslag, maar Sophie was er al binnen drie uur en dit kleine ventje hier heb je even op de wereld gezet tussen de afwas en het stofzuigen door!"

Boventallig

(2 stemmen, gemiddeld 4.50 van 5)

Iris.jpgDaar stond het dan, zwart op wit: ‘Boventallig’. Wat een rotwoord eigenlijk. Boventallig, dat klinkt een beetje  als: overbodig, teveel, onnodig, leuk je best gedaan maar tot ziens, nutteloos, overtollig. Alsof je minstens 30 kilo te zwaar bent en je wilt van al dat overtollige vet af. En eigenlijk betekent dat het natuurlijk ook. Ons bedrijf ging reorganiseren en moest stoppen met een aantal activiteiten. Binnen de plannen was geen plek meer voor onze afdeling Marktonderzoek. In april kregen mijn collega’s en ik De Brief  van onze werkgever: ‘Per 1 januari 2013 ben je boventallig’.

Door de ogen van een kind

Toren Rapunzel PernisLaatst tuften we met de auto naar een verjaardag in Hellevoetsluis. Alleen onze jongste dochter van twee was mee, want onze oudste (vier) mocht oma en opa een weekendje komen vermaken op de camping in de achterhoek. Dus onze kleine meid had alle tijd om onderweg uit het autoraam te turen en alles eens rustig te bekijken, zonder dat Grote Zus haar afleidde met haar never-ending spraakwaterval. De route leidde ons door het pittoreske en immer gezellige dorp Pernis, waar immense grijze fabrieken je vriendelijk tegemoet stomen en de olieraffinaderijen van Shell de lucht idyllisch zwart kleuren met hun rokende torens.

Er was eens...

(2 stemmen, gemiddeld 5.00 van 5)

 

evil.jpg…een DVD kast die uitpuilde van de Disneyfilms. Roos krijgt maar geen genoeg van die films, vooral die met prinsessen zijn favoriet. Of in ieder geval elke film waarin een knap, jong mokkel verliefd wordt op een breedgespierde, sexy prins. Je weet wel, type gladgeschoren borstkas, golvend haar en opgepompte biceps. 

Misschien was het de Ouzo

Iris.jpgMisschien was het de Ouzo. Of de belachelijk lekkere rode wijn die de ober ons had ingeschonken. Waarschijnlijk was het een optelsom van de hele dag: een heerlijke dag met zijn tweetjes naar de sauna. Ongegeneerd relaxen, beetje hangen in een dompelbad, wegzweten in de sauna en stoom afblazen in het Turkse stoombad. En vooral… geen aandacht vragende kids die om de minuut ‘MAMAAA!’ roepen omdat de tv aan moet, een sok scheef zit, een snottebel uit een neus is gevist of de volledige inhoud van een beker Fristi zich over de tafel uitspreidt. Niets van dat alles, gewoon een hele dag rozig zitten wezen in tientallen sauna’s en de dag gezellig afsluiten bij de Griek. Ja, de Ouzo hakt er dan wel in hoor. Zo kwam het dat we tijdens het eten de knoop doorhakten: we gaan voor een derde.