Iris

Even wennen...

(1 stem, gemiddeld 4.00 van 5)

IrisOké, nog één keer alles doornemen. Maandag: Roos gaat wennen op de buitenschoolse opvang. Check. Niks aan de hand. Goed te doen. Donderdag: Roos gaat weer wennen, maar Sophie nu ook, bij de volgende peutergroep. Niet het verkeerde lokaal inlopen dus. Dubbel check. Vrijdag: Roos haar allereerste wenochtend op de basisschool. De week erop is nog hectischer! Wennen hier, wennen daar. Help! Wie haal ik waar wanneer op en waarom! Dit vraagt om een rigoureuze aanpak.

Gedumpt

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

Iris_1.jpgZe hadden zo’n innige relatie. En dan dumpt ze hem gewoon voor een ander! Ongelooflijk. Zo, hupsakee, aan de kant, alsof al die jaren niks hebben betekend. Hij week nooit van haar zijde en  deed alles voor haar. Maar ze geeft er niet om. Inmiddels is ze alweer met vier anderen het bed ingedoken. Zo ken ik haar niet.

The invasion of de kids

(2 stemmen, gemiddeld 5.00 van 5)

The invasion of de kidsHet lijkt hier soms wel een slechte B-film: The invasion of de kids. De kinderen nemen langzaam het hele huis over! Neem nou papa’s grote trots: zijn stereo-installatie. Na maandenlange analyses, urenlang spitten in folders en luistersessies bij muziekwinkels heeft hij hem eindelijk gekocht: een superdeluxe geluidsinstallatie. 

Chris Zegers – Zucht

(3 stemmen, gemiddeld 5.00 van 5)

Cris Zegers - ZuchtIn de krant las ik, alweer een tijd geleden, een interview met Chris Zegers -zucht-. Mooie vent met een mooie levensstijl. Vind ik dan. Een beetje nonchalant, doet waar hij zin in. In dat interview zegt hij: “Je kunt altijd een andere wending aan je leven geven. Bam. Pak die vrijheid. Doe wat je wilt”. Wauw, wat een stoere taal! Dat ga ik ook doen. 

Als de dag van gisteren

(3 stemmen, gemiddeld 5.00 van 5)

Iris_1.jpg‘Rugzak, rugzak’ klinkt het door de kamer. Roos en Sophie hangen in onmogelijke houdingen op de bank, kijkend naar hun dagelijkse portie Dora. Ondertussen hak en snijd ik er lustig op los. Het dagelijkse avondritueel is in volle gang. Om 17:30 heb ik de koters opgehaald van de opvang. Juffen een kus, rugzakken, schilderwerken en pronkstukken in de auto en snel naar huis. 

Meer artikelen...