Back Homepage items Columns Linda Dinnetjes van KOK

Dinnetjes van KOK

(0 stemmen, gemiddeld 0 van 5)
Linda

Het is april 2009, ik pak de laatste pil uit mijn pilstrip. De tijd die komen gaat wordt spannend. Raak ik snel zwanger, gaat de zwangerschap goed? Er zijn veel vragen. Gelukkig kunnen we voor een voorgesprek terecht bij de verloskundige praktijk in de buurt. Ze vertelt alle ins en outs.

Met een hoofd vol informatie gaan we huiswaarts. Op dezelfde avond stuit ik op Kindje op Komst.
Ik meld me met veel enthousiasme aan bij de maart/april pilstopper 2009. Omdat niemand in onze omgeving weet dat we voor een kindje gaan is het toch prettig om je ervaringen en onzekerheden te kunnen delen met anderen.

In augustus 2009 test ik positief en op 19 mei 2010 wordt Emily geboren. Nog steeds deel ik lief en leed met de maart/april stoppers en de mei mama’s. Over de rotklachten tijdens de zwangerschap, pff bandenpijn en misselijk zijn, het steunen van medestoppers en andere zwangeren, de bevalling en de naweeën ervan. De opvoeding, doe ik het fout? Hoe kan het beter?

En nu in april 2012, precies drie jaar later deel ik nog steeds lief en leed op Kindje op Komst. Ik ben trots op ons meiden! Nog steeds duim ik voor twee lieve maart/april stoppers 2009.  En ook bij de mei dreumesen van 2010 schrijf ik nog steeds. Er zijn zelfs al broertjes en zusjes geboren bij zowel de maart/april stoppers 2009 als de mei mama’s van 2010. 

Er zijn tal van onderwerpen die ik besproken heb met andere mama’s, heb tal van adviezen gegeven en gekregen en heb andere mindere momenten, maar ook super momenten meegemaakt. We blijven elkaar steunen. En een aantal ervan heb en ga ik zelfs in het echie ontmoeten en zij zijn me zeer dierbaar!

Vroeger had je penvriendinnen en schreven we blaadjes vol, die met een paar postzegels (omdat je zoveel schreef) verstuurd werd om vervolgens elke dag weer in de brievenbus te kijken of er al antwoord lag. Nu met internet gaat het een stuk sneller. Soms heb je zelfs gelijk antwoord! En… heel soms, als ik weer eens niet kan slapen en ik weer eens op Kindje op Komst te vinden ben, zijn er genoeg mensen die ook niet kunnen slapen!En zo wordt er dus weer lief en leed deelt.

Ik ben blij met de “dinnetjes van KOK”  en ik hoop ook echt dat we nog jaren met veel plezier en met veel lief (en leed) blijven schrijven!

Plaats reactie