Back Homepage items Columns Sonja

Sonja

Oprecht genieten

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

sonjaWat heb ik, en wij als gezin, hier naar uitgekeken. Vakantie. Eindelijk. Even helemaal niks hoeven. Geen afspraken, mail of telefoon. Alleen ik, mijn partner en ons dochtertje. En vooral ontmoeten en ont-haasten. Lekker treuzelen met opstaan en gewoon (maar eigenlijk heel ongewoon gedurende ons dagelijkse leven) oprecht genieten van elkaar en wat zich aandient. 

Kies voor jezelf

(1 stem, gemiddeld 4.00 van 5)

SonjaAls moeder streef ik ernaar mijn dochtertje op te voeden tot een gezond, gelukkig, zelfstandig meisje. Dit doe ik door zelf zo in het leven te staan zodat zij kan ervaren hoe dit is. Klinkt logisch toch? Als ik lekker in mijn vel zit dan ben ik een leukere, lievere moeder dan wanneer dat niet het geval is.  

Mijn kleine Boeddha

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

sonjaAls moeder ben ik ervan overtuigd dat mijn meisje van twee mij spiegelt. Natuurlijk zeg ik hierbij niet dat al haar gedrag een directe reflectie is van mijn innerlijke wereld. Wat ik wel zeg, is dat vooral dat gedrag van haar wat bij mij enorme weerstand oproept, een afspiegeling is van een deel in mij wat geen of onvoldoende aandacht krijgt. 

Moe-derschap

(4 stemmen, gemiddeld 3.50 van 5)

Sonja BlokTegen alle verwachtingen in, werd ik twee jaar geleden de trotse moeder van een prachtig, vrolijk, gezond meisje. Zodra ik haar in mijn armen nam, na een bijna onmogelijke bevalling, beloof ik haar plechtig alles te doen wat in mijn macht ligt om een liefdevolle, stabiele, gezonde, inspirerende omgeving voor haar te creëren waarin zij zich optimaal kan ontwikkelen.