Back Topics Flesvoeding De juiste melk

De juiste melk

Probiotica

probioticaEr is in België onderzoek gedaan naar de effecten van probiotica. Begin februari reikte de Vlaamse minister van Leefmilieu en Natuur Kris Peeters de Alpro Foundation Award 2006 uit aan studente Karin Luyten.Haar eindwerk ging in op de impact van voeding op onze gezondheid.

Wat is de juiste melk?

babybottle.jpgDe juiste flesvoeding, bestaat niet kiezen uit het beste merk. Het maakt namelijk niet zoveel uit welk merk je kiest. De samenstelling van flesvoeding is vastgelegd in de warenwet. Alle merken verschillen dus weinig van elkaar als het gaat om de voedingstoffen in de flesvoeding.

Aan flesvoeding is vitamine K toegevoegd. Als je kind minimaal 500 ml flesvoeding op een dag krijgt, heeft hij geen extra vitamine K nodig. Het is wel verstandig om je kindje elke dag 10 microgram vitamine D extra te geven. 

Flesvoeding

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

baby_drink_milk.jpgDe beste voeding voor je kind is borstvoeding, vanwege alle goede stoffen die erin zitten. Maar als je door omstandigheden je baby geen borstvoeding kunt of wilt geven, is flesvoeding een goed alternatief.

Met flesvoeding wordt bedoeld: volledige zuigelingenvoeding, ook wel kunstvoeding genoemd. Er zijn verschillende fabrikanten van zuigelingenvoeding die diverse samenstellingen van voeding hebben. In het algemeen is kunstvoeding gemaakt op basis van koemelk.