Back Topics Gezondheid Allergie

Allergie

Koemelkallergie en flesvoeding

koemelk allergieAls je voor flesvoeding hebt gekozen dan is het van belang dat dit een voeding betreft op basis van korte-keten-peptiden en vrije aminozuren; als het ware voorverteerde eiwitten. Wanneer deze eiwitten via de darm in het bloed komen, herkent het afweersysteem van je kind deze niet als koemelkeiwit en zullen er ook geen antistoffen worden aangemaakt. Op deze manier wordt dus een allergische reactie voorkomen.

Koemelk allergie

koemelk_allergieZoals eerder beschreven, is koemelkallergie de meest voorkomende allergie. Daarom besteden wij hier wat uitgebreider aandacht aan. Eveneens wordt aandachtig besproken wat de beste voeding is voor zuigelingen en peuters met deze allergische aandoening.

Lactose-intolerantie

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

koemelkLactose-intolerantie is een aandoening die berust op het ontbreken van het enzym lactase. Dit wordt lactasedeficiëntie genoemd. Lactase is verantwoordelijk voor de afbraak en opname van lactose (melksuiker) in de darm. Bij lactasedeficiëntie kan de lactose die van nature in melk voorkomt niet afgebroken worden.

Voedselallergie

tarweVoedselallergie komt vaker voor bij jonge kinderen en dat is te verklaren. Het slijmvlies van het maagdarmkanaal is nog niet volledig ontwikkeld en is daardoor minder goed in staat eiwitten te verteren. Pas na bijna twee jaar is het slijmvlies in staat om te zorgen dat de eiwitten niet meer onverteerd in het lichaampje van de baby of peuter komen. Kinderen met een aanleg hiervoor kunnen op deze slecht verteerde eiwitten reageren met een allergische ontstekingsreactie.
 

Voedselintolerantie

allergieJe kindje heeft eczeem, is ontroostbaar en je weet niet meer wat je moet doen. Alles heb je al geprobeerd maar niets lijkt te helpen. Na overleg met arts of consultatiebureau wordt het je langzaam een beetje duidelijker. Je kindje is mogelijk allergisch voor bepaalde voedselproducten of heeft een voedselintolerantie.