Back Topics Gezondheid Babykwaaltjes

Babykwaaltjes

Darmkrampjes

(59 stemmen, gemiddeld 4.42 van 5)

babykwaaltjes'Het zijn mààr darmkrampjes, niets aan te doen, het zal wel overgaan...'.
Met deze goedbedoelde wijze woorden schiet jij als ouder natuurlijk niets op. Je ziet je kind huilen en kunt weinig of niets doen om de pijn weg te nemen. Bovendien houden de nachtelijke huilbuien je uit je slaap, waardoor je als nieuwbakken ouder compleet uitgeput raakt en dus op je tandvlees loopt. Darmkrampen of kolieken kunnen veelvuldige huilbuien bij pasgeborenen veroorzaken. Ze zijn te wijten aan het nog niet optimaal functioneren van het spijsverteringsstelsel van de baby.

Cystinose

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

cystionse.jpgMaceo Nijessen is een vrolijke jongen van 7 jaar oud. Toen Maceo geboren werd was hij erg blond en licht, niets geks zo dachten zijn ouders, totdat er van Maceo een heel klein uitgemergeld jongetje overbleef. Dat er iets mis was, dat was wel duidelijk, maar de diagnose voor Cystinose kwam pas later. 

Zeldzame ziekte Mps 4

mps4.jpgPer 1,5 jaar wordt er gemiddeld 1 baby geboren met de zeldzame ziekte Mps4, ook wel Morquio genoemd. Betty Meijer is een van deze personen, maar ondanks de ongemakken is ze gelukkig. In deze video vertelt Betty over haar ervaringen met de ziekte, ondersteund door medische feiten van prof. dr. Francois Eyskens. 

Atopisch eczeem

Atopisch eczeemEczeem komt in Nederland veelvuldig voor en ontstaat vaak op jonge leeftijd. Een belangrijk kenmerk is een rode huid die schilfert en jeukt. Het is van belang dat eczeem goed behandeld wordt en er zijn verschillende mogelijkheden.

Homeopathie

homeopathieIeder kind kan wel eens ziek worden. Lang niet altijd is het nodig om op zo’n moment medicijnen te geven. Gelukkig maar want veel ouders hebben een gevoelsmatige weerstand tegen het gebruik van medicijnen bij (jonge) kinderen. Deze weerstand is begrijpelijk. Medicijnen kunnen immers schadelijke bijwerkingen hebben. Alleen, hoe weet u als ouder wat in zo’n situatie nu echt de beste aanpak voor uw kind is?