Back Topics Gezondheid Babykwaaltjes

Babykwaaltjes

KISS-Syndroom

kiss-syndroomBij bepaalde specifieke afwijkingen in de stand van de nekwervels van je kindje kan er sprake zijn van het KISS-Syndroom.

Rotavirus

(2 stemmen, gemiddeld 2.50 van 5)

RotavirusHet Rotavirus veroorzaakt zeer heftige diaree vooral bij baby’s en jonge kindjes. Nagenoeg alle kindjes op de gehele wereld komen weleeens in aanraking met dit virus, soms kan het zelfs de dood tot gevolg hebben. In Nederland en omstreken is het virus het meest actief in het vroege voorjaar en de winter.

Schoonheidsfoutje

SchoonheidsfoutjeEen baby kan bij de geboorte een vreemd vlekje hebben. Meestal is dit niets ernstigs hoewel je er als ouder zijnde wel van schrikt natuurlijk. Wat voor vlekken zijn er zoal?

 

RS-virus

rs-virusHet RS-virus is het meest voorkomende verkoudheidsvirus bij kinderen. RS-virus is een afkorting voor respiratoir syncytieel virus. Het virus veroorzaakt niet alleen bij kinderen luchtweginfecties en komt in Nederland veel voor, vooral in de winter. Bijna alle kinderen krijgen in het eerste levensjaar een infectie met dit virus.

Kinkhoest

(4 stemmen, gemiddeld 4.25 van 5)

kinkhoestKinkhoest wordt veroorzaakt door een bacterie, die door hoesten wordt overgebracht, door de lucht via vochtdruppeltjes uit de neus en mond van iemand met kinkhoest. Kinkhoest is zeer besmettelijk. Het veroorzaakt gedurende weken tot maanden enorme hoestbuien die voor kinderen zeer uitputtend kunnen zijn. Bovendien kunnen de longen door langdurig en geforceerd hoesten blijvende schade oplopen. Kinkhoest gaat vaak gepaard met middenoorontstekingen. De ziekte kan dodelijk zijn, vooral voor zuigelingen.