Back Topics Gezondheid Babykwaaltjes

Babykwaaltjes

Huilbaby

huilbabyWanneer jouw kindje kerngezond is en maar blijft huilen dan zul je uiteindelijk moeten aanvaarden dat het huilen een uitvloeisel kan zijn van het karakter van het kind. Misschien is het een heel temperamentvol kind. Hoe dan ook zal het huilen van jouw kind een zware belasting voor je zijn. Waarschijnlijk ben je teleurgesteld omdat je andere verwachtingen van deze eerste levensperiode van jouw kind had.

Berg

(1 stem, gemiddeld 4.00 van 5)

bergBaby’s van 6 tot 12 weken kunnen last krijgen van “berg”.
Berg is een met verhoogde afscheiding van huidsmeer en met korstvorming gepaard gaande vorm van eczeem van de hoofdhuid van kinderen. Berg is niet besmettelijk en gaat uiteindelijk vanzelf weer over. Berg ziet er een beetje gelig uit.

Luieruitslag

luieruitslagOmdat de babyhuid dunner is dan de huid van een volwassene (ongeveer half zo dik) en omdat de billetjes het grootste deel van de dag in de warme omgeving van een luier rondbrengen is het begrijpelijk dat de meeste baby's op een gegeven moment last krijgen van luieruitslag.

Amblyopie

lui oogAmblyopie is een slecht gezichtsvermogen in een oog, ontstaan doordat dit oog zich in de vroege kinderjaren niet normaal heeft kunnen ontwikkelen. In het Nederlands spreekt men van een 'lui oog'. Wanneer één oog een goed gezichtsvermogen ontwikkelt, terwijl het andere oog dat niet doet, wordt het oog met de slechtere gezichtsscherpte het 'luie oog' genoemd. De afwijking komt vrij vaak voor, bij vier op de honderd volwassenen. Meestal is er slechts één van de twee ogen lui, maar een 'lui oog' kan ook in zeldzame gevallen dubbelzijdig voorkomen.

Meningitis

mengitis.jpgEen bacteriële meningitis komt in Nederland ongeveer 1250 keer per jaar voor. Als bacteriële meningitis tijdig wordt onderkend en direct behandeld, genezen de meeste mensen volledig. In sommige gevallen kan het echter fataal zijn, of leiden tot blijvende aandoeningen zoals doofheid en hersenbeschadiging. De ziekte ontwikkelt zich tussen de 2 en 10 dagen. Deze vorm van meningitis kent over het algemeen een hoog sterftecijfer.