Back Topics Gezondheid Babykwaaltjes

Babykwaaltjes

Groep-B-streptokok bacterie

(12 stemmen, gemiddeld 4.17 van 5)

StreptokokOndanks het feit dat er niet zo heel veel over geschreven wordt komt deze bacterie toch meer voor dan men denkt.

Wat is de groep-B-streptokok?
Deze bacterie huist in de vagina van vele zwangere vrouwen. Over het algemeen kan deze bacterie weinig tot geen kwaad voor de aanstaande mama en haar nog ongeboren kind. In sommige gevallen echter wordt de baby door infectie met deze bacterie ernstig ziek.

Tips tegen Diarree

tips diarree

Als baby’s en peuters diarree hebben, moet je snel contact opnemen met de huisarts. Jonge kinderen en vooral baby’s verliezen bij diarree veel vocht waardoor ze snel kunnen uitdrogen. Als uw baby twee voedingen niet wil drinken en misschien ook nog overgeeft, is de kans op uitdroging nog groter. De huisarts kan dan middelen voorschrijven om de diarree op te heffen. In ernstige gevallen kan hij jou met jouw kind doorsturen naar het ziekenhuis.

Diarree

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

diarreeDe darm is een belangrijk onderdeel van het spijsverteringsstelsel. Met het spijsverteringsstelsel worden alle organen bedoeld die samen zorgen voor de voedselvertering. De darm bestaat uit twee delen: de dunne en de dikke darm. In de dunne darm worden belangrijke verteringssappen aan het voedsel toegevoegd. Hierdoor verteert het voedsel waarna voedingsstoffen aan het bloed worden afgegeven.