Back Topics Gezondheid Gezond zwanger

Gezond zwanger

Negen Maanden Niet

WIJN_3.jpgOnline programma stoppen met alcoholgebruik (KNOV)

Het online programma ‘Negen maanden niet’ helpt zwangere vrouwen te stoppen met alcoholgebruik tijdens de zwangerschap. Het programma is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP en de Universiteit Maastricht.

Over het programma

Zwangere vrouwen kunnen anoniem deelnemen aan het programma via www.negenmaandenniet.nl. De vrouwen beantwoorden een aantal vragen over hun alcoholgebruik en de omstandigheden waarin zij drinken. Daarna krijgen zij adviezen over ze kunnen stoppen met drinken. Na zes en twaalf weken worden zij uitgenodigd om naar de website te gaan voor nieuwe vragen en adviezen afgestemd op de deelnemer.
Onderzoek naar ‘Negen maanden niet’

Uit onderzoek blijkt dat ‘Negen maanden niet’ het eerste e-health programma wereldwijd is dat effectief blijkt in het terugdringen van alcoholgebruik tijdens de zwangerschap. De overgrote meerderheid (78%) van de vrouwen die het nieuwe programma doorliep, stopten met drinken van alcohol. Het onderzoek naar het effect van het programma ‘Negen maanden niet’ is gepubliceerd in het ‘Journal of Medical Internet Research’.
Enthousiaste verloskundigen en gynaecologen

In de afgelopen weken heeft STAP ongeveer 250 verloskundige praktijken voorgelicht over ‘Negen maanden niet’. Verloskundigen en gynaecologen zijn enthousiast over het programma.
Meer informatie

Kijk Voor meer informatie over ‘Negen maanden niet’ op de website van negenmaandenniet.nl

Zwangerschapstopvorm

(1 stem, gemiddeld 1.00 van 5)

28_weken.jpgZodra jij en je partner de knoop doorgehakt hebben en de beslissing hebben genomen om er “voor te gaan”, zou je eigenlijk nog minimaal 2 maanden moeten wachten. Lees onderstaande informatie en doe er je voordeel mee. Hiermee vergroot je namelijk de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kindje. Onze lijst helpt je om in zwangerschapstopvorm te komen.

Gezond zwanger

(2 stemmen, gemiddeld 4.00 van 5)

dreamstime_xl_16891918bewerkt.jpgTijdens je zwangerschap kan je in principe alles eten wat je wilt. Om risico’s zo klein mogelijk te houden voor het kindje in je buik, is het aan te raden om bepaalde dingen te laten staan tijdens deze periode.

Eigenlijk is er één belangrijke stelregel: vermijdt alle rauwe en halfrauwe producten. In rauwe voedingsmiddelen komt de listeria bacterie voor. Deze bacterie veroorzaakt een bijzondere vorm van voedselvergiftiging. Als je gezond bent dan zal je geen tot weinig last hebben van deze bacterie. Echter, voor jouw ongeboren kind en voor pasgeboren kinderen kan deze bacterie schadelijk zijn. Jouw ongeboren baby kan via jou besmet raken met deze bacterie. Een dergelijke besmetting kan tot een miskraam leiden. De listeria bacterie is een hardnekkig bacterie. Zelfs in de ijskast vermeerdert de bacterie zich snel en ook de diepvriezer kan de bacterie niet klein krijgen.