Back Topics Groei en ontwikkeling Baby's brein

Baby´s brein

Het belang van voorlezen: Tips!

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

voorlezen.jpgWeet je dat je al kan beginnen met voorlezen als je baby nog maar 3 maanden is? Hoe eerder je begint, hoe meer profijt je kindje daar van zal hebben. De woordenschat en de taalontwikkeling worden vergroot en uit onderzoek is gebleken dat dit al op de basisschool te merken is bij het leren lezen en schrijven. 

Babyspel

babyspelSamen spelen is niet iets wat pas leuk is voor grote kinderen. Ook baby’s kunnen ervan genieten. En ze leren er enorm veel van. Ze leren namelijk goed kijken, luisteren en voelen.

Knuffelen maakt slank

knuffelen maakt slankHoogleraar kindergeneeskunde aan het Universitair Medisch Centrum Groningen Pieter Sauer toont via onderzoek aan dat baby’s die van lekker knuffelen houden vaak minder aan komen qua gewicht dan baby’s die dit minder fijn vinden.

Wat ziet je baby?

(2 stemmen, gemiddeld 4.50 van 5)

wat ziet je babyUw baby mijmert met oogjes die vaag voor zich uit kijken en soms met zijn blik gericht op een kleurrijk voorwerp of het gezicht van mama of papa. Maar wat ziet hij nu echt? En welke kleuren merkt hij het beste op?

Eenkennigheid

eenkennigheidOok aan eenkennigheid ligt angst ten grondslag, namelijk de scheidingsangst, die vanaf ongeveer 7 maanden oud optreedt. Kenmerkend voor deze angst is, dat het kind niets meer van een ander wil weten dan alleen de eigen vertrouwde persoon. Ook in een vreemd bed of andere kamer slapen wordt moeilijk. Het kind voelt zich in de steek gelaten na het naar bed brengen. Het voelt zich gescheiden van een vertrouwd persoon, ook al ligt het in zijn eigen bed.

Meer artikelen...