Back Topics Groei en ontwikkeling Week per week

Week per week

Mijn baby 9-12 weken

babyWeek 9 -10
Een aantal reflexen die net na de geboorte al aanwezig waren, verdwijnen geleidelijk aan. Zo heeft je baby ondertussen de stap-reflex afgeleerd. Dit mag je zeker niet beschouwen als een achteruitgang in de evolutie van je kind. Integendeel, de reflex moet verdwijnen om het latere stappen mogelijk te maken en levert het bewijs van een goede ontwikkeling van het zenuwstelsel.

Mijn baby 4-8 weken

(295 stemmen, gemiddeld 3.47 van 5)

babyWeek 5
Darmkrampen of kolieken kunnen veelvuldige huilbuien bij pasgeborenen veroorzaken. Ze zijn te wijten aan het nog niet optimaal functioneren van het spijsverteringsstelsel van de baby. Meestal treden de krampen op tussen de 2de en de 3de levensweek van je kind. Tot de 6de week verergeren ze om dan stilaan minder hevig te worden. Na 12 weken komen ze nog maar zelden voor. Goed nieuws dus, maar daar ben jij voorlopig nog niet mee geholpen.

Mijn baby 1- 4 weken

(147 stemmen, gemiddeld 3.91 van 5)

week1Week 1
Vanaf het moment dat je bevallen bent begint er voor jullie baby een hele nieuwe belevingswereld, voor zover je van beleven kunt spreken. Jullie baby ligt nu nog voornamelijk te slapen, zo ongeveer 16-20 uur uit een etmaal. Je kan ook nog niet spreken van een echt eet- en slaappatroon, dag en nacht kent jullie baby nog niet... wakker worden betekent honger...

Mijn baby bij 39 weken

(10 stemmen, gemiddeld 2.90 van 5)

29wekenJouw baby is waarschijnlijk de meest sociale baby ter wereld. Tot het moment dat er een vreemde in de buurt komt. Veel baby’s van deze leeftijd komen in de eenkennige fase. Ze worden verlegen en bang voor vreemden. Soms worden ze zelfs verlegen ten op zichte van overige familieleden en huisvrienden. In deze fase accepteren ze alleen mama.

Mijn baby bij 26 weken

26wekenDeze maand gaat je kindje zijn handjes beter te gebruiken. Hij zal al vrij snel allerlei speeltjes en andere zaken die binnen zijn bereik liggen naar zich toe gaan “grabbelen”. Waarschijnlijk gaat hij ook leren om dingen van de ene hand in de andere over te geven. En maak je borst maar vast nat want... niet lang nadat hij begrijpt dat hij in elke hand iets kan vasthouden zal hij merken dat het heel leuk is omdat ze dan weer heel hard tegen elkaar aan te te slaan! Uiteraard wil hij deze nieuw ontdekte vaardigheid gaan uitproberen, dus als je wat oude pannetjes hebt en je denkt dat je oren er tegen kunnen...

Meer artikelen...