Back Topics Groei en ontwikkeling Week per week

42 weken


Selecteer de juiste week: 

Week 1

(44 stemmen, gemiddeld 3.45 van 5)

bevruchtingMoeder: Je laatste menstruatie is net begonnen en je wilt graag zwanger worden. Het is goed om jezelf alvast een gezonde levensstijl aan te meten door niet te roken, gezond te eten en foliumzuur te gaan slikken.

Week 2

(46 stemmen, gemiddeld 3.30 van 5)

dreamstime_l_2776096.jpgMoeder: Je baarmoederwand wordt dikker, de ovulatie laat niet lang meer op zich wachten en bevruchting zal plaatsvinden. Tijdens de tweede week is de vruchtbaarheid het grootst.

Week 3

(89 stemmen, gemiddeld 3.46 van 5)

dreamstime_l_14757152.jpgMoeder: Je eisprong heeft plaats gevonden en zaadje is doorgedrongen in de eicel. Als het eitje zich innestelt kun je wat bloed verliezen, dit heet een innestelingsbloeding en is niet ernstig. Je lichaam scheidt een proteïne af dat ervoor zorgt dat je lichaam de baby niet als een indringer ziet. Op dit moment ben je zwanger.

Week 4

(165 stemmen, gemiddeld 2.90 van 5)

fetaldev05.jpgMoeder:
Je lichaam is momenteel in de war en probeert uit te vinden wat er aan de hand is. Je bent niet ongesteld geworden. Als je nu een zwangerschapstest zou doen is de uitslag waarschijnlijk positief. Iedere test is anders en de een is wat gevoeliger dan de ander. Het is nu vier weken en je bent dus in verwachting.

Week 5

(197 stemmen, gemiddeld 3.18 van 5)

5_weken_zwanger1.jpgMoeder: 5 weken zwanger. Als je 5 weken in verwachting bent, zul je dit waarschijnlijk gapend lezen. Bij zere borsten kun je bij het slapen gaan een sportbh aandoen, dit verlicht enigzins. De symptomen zijn nog het zelfde als vorige week, maar sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen en misselijk worden vanwege de stijging van het aantal hormonen in je lichaam.

Week 6

(144 stemmen, gemiddeld 3.31 van 5)

zwangerschapweek6.jpgMoeder:
6 weken zwanger. Je misselijkheid kan deze week erger worden. Weleda heeft speciale druppeltjes, waardoor je minder misselijk bent. Onthoud, het heet ochtendmisselijk maar het kan op ieder moment van de dag toeslaan. Je borsten zijn gevoelig, voelen zwaar aan en de tepel kan iets donkerder gaan kleuren.

Week 7

(134 stemmen, gemiddeld 2.70 van 5)

baby_development_7_weeks.jpgMoeder:
7 weken zwanger. Je gezicht kan wat oneffenheden vertonen door de veranderingen in je hormoonpeil. Hierdoor kan je ineens teruggezet worden in je pubertijd! Al een beetje gewend aan de gedachte van je zwangerschap? Kom je in aanmerking voor een vlokkentest informeer nu dan alvast bij je verloskundige. De test vindt later in de zwangerschap plaats.

Week 8

(127 stemmen, gemiddeld 2.98 van 5)

8 weken zwangerMoeder:
8 weken zwanger. Ga alvast op zoek naar een verloskundige, alhoewel de eerste afspraak pas tussen de 10-12 weken zal zijn.

Week 9

(115 stemmen, gemiddeld 3.03 van 5)

animation_weeks_1to9.jpgMoeder: Last van een verstopte neus? Dit is heel gewoon tijdens een zwangerschap. Ook kun je spontaan neusbloedingen krijgen. Het helpt om een luchtbevochtiger in huis te gebruiken Je voelt je nog steeds moe, misselijk en misschien zelfs duizelig, een kindje maken is zwaar werk voor je lichaam.

Week 10

(118 stemmen, gemiddeld 2.99 van 5)

10weeks.jpgMoeder:
10 weken in verwachting. Ook al ben je nog steeds misselijk, troost je met de gedachten dat dit voor de meeste zwangere vrouwen over een paar weken over zal zijn. Je buik kan iets dikker en harder geworden zijn, dit heeft echter meer met een maag/darm te maken dan met je baarmoeder.

Week 11

(76 stemmen, gemiddeld 3.17 van 5)

11 wekenMoeder:
11 weken in verwachting. Het in gewicht aankomen houdt de meeste moeders bezig. In dit deel van de zwangerschap zijn de meeste vrouwen nog niet veel aangekomen, hooguit 1-2 pond per maand. Sommige vrouwen vallen zelfs af, vooral diegenen die door misselijkheid geplaagd worden. Terwijl weer anderen al kilo's zijn aangekomen.

Week 12

(115 stemmen, gemiddeld 3.03 van 5)

12 weken zwangerMoeder:
12 weken in verwachting. Deze week zul je je waarschijnlijk minder misselijk zijn en wat beter voelen, helaas geldt dit niet voor alle zwangeren. Je onderbuik gaat wat uitzetten, gewicht neemt iets toe, zeker als dit niet je eerste zwangerschap is.