Back Topics Groei en ontwikkeling Week per week

42 weken


Selecteer de juiste week: 

Week 1

(44 stemmen, gemiddeld 3.45 van 5)

bevruchtingMoeder: Je laatste menstruatie is net begonnen en je wilt graag zwanger worden. Het is goed om jezelf alvast een gezonde levensstijl aan te meten door niet te roken, gezond te eten en foliumzuur te gaan slikken.

Week 2

(46 stemmen, gemiddeld 3.30 van 5)

dreamstime_l_2776096.jpgMoeder: Je baarmoederwand wordt dikker, de ovulatie laat niet lang meer op zich wachten en bevruchting zal plaatsvinden. Tijdens de tweede week is de vruchtbaarheid het grootst.

Week 3

(89 stemmen, gemiddeld 3.46 van 5)

dreamstime_l_14757152.jpgMoeder: Je eisprong heeft plaats gevonden en zaadje is doorgedrongen in de eicel. Als het eitje zich innestelt kun je wat bloed verliezen, dit heet een innestelingsbloeding en is niet ernstig. Je lichaam scheidt een proteïne af dat ervoor zorgt dat je lichaam de baby niet als een indringer ziet. Op dit moment ben je zwanger.

Week 4

(165 stemmen, gemiddeld 2.90 van 5)

fetaldev05.jpgMoeder:
Je lichaam is momenteel in de war en probeert uit te vinden wat er aan de hand is. Je bent niet ongesteld geworden. Als je nu een zwangerschapstest zou doen is de uitslag waarschijnlijk positief. Iedere test is anders en de een is wat gevoeliger dan de ander. Het is nu vier weken en je bent dus in verwachting.

Week 5

(197 stemmen, gemiddeld 3.18 van 5)

5_weken_zwanger1.jpgMoeder: 5 weken zwanger. Als je 5 weken in verwachting bent, zul je dit waarschijnlijk gapend lezen. Bij zere borsten kun je bij het slapen gaan een sportbh aandoen, dit verlicht enigzins. De symptomen zijn nog het zelfde als vorige week, maar sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen en misselijk worden vanwege de stijging van het aantal hormonen in je lichaam.

Meer artikelen...