Back Topics Groei en ontwikkeling Week per week

42 weken


Selecteer de juiste week: 

Week 6

(144 stemmen, gemiddeld 3.31 van 5)

zwangerschapweek6.jpgMoeder:
6 weken zwanger. Je misselijkheid kan deze week erger worden. Weleda heeft speciale druppeltjes, waardoor je minder misselijk bent. Onthoud, het heet ochtendmisselijk maar het kan op ieder moment van de dag toeslaan. Je borsten zijn gevoelig, voelen zwaar aan en de tepel kan iets donkerder gaan kleuren.

Week 7

(135 stemmen, gemiddeld 2.70 van 5)

baby_development_7_weeks.jpgMoeder:
7 weken zwanger. Je gezicht kan wat oneffenheden vertonen door de veranderingen in je hormoonpeil. Hierdoor kan je ineens teruggezet worden in je pubertijd! Al een beetje gewend aan de gedachte van je zwangerschap? Kom je in aanmerking voor een vlokkentest informeer nu dan alvast bij je verloskundige. De test vindt later in de zwangerschap plaats.

Week 8

(127 stemmen, gemiddeld 2.98 van 5)

8 weken zwangerMoeder:
8 weken zwanger. Ga alvast op zoek naar een verloskundige, alhoewel de eerste afspraak pas tussen de 10-12 weken zal zijn.

Week 9

(115 stemmen, gemiddeld 3.03 van 5)

animation_weeks_1to9.jpgMoeder: Last van een verstopte neus? Dit is heel gewoon tijdens een zwangerschap. Ook kun je spontaan neusbloedingen krijgen. Het helpt om een luchtbevochtiger in huis te gebruiken Je voelt je nog steeds moe, misselijk en misschien zelfs duizelig, een kindje maken is zwaar werk voor je lichaam.

Week 10

(118 stemmen, gemiddeld 2.99 van 5)

10weeks.jpgMoeder:
10 weken in verwachting. Ook al ben je nog steeds misselijk, troost je met de gedachten dat dit voor de meeste zwangere vrouwen over een paar weken over zal zijn. Je buik kan iets dikker en harder geworden zijn, dit heeft echter meer met een maag/darm te maken dan met je baarmoeder.

Week 11

(76 stemmen, gemiddeld 3.17 van 5)

11 wekenMoeder:
11 weken in verwachting. Het in gewicht aankomen houdt de meeste moeders bezig. In dit deel van de zwangerschap zijn de meeste vrouwen nog niet veel aangekomen, hooguit 1-2 pond per maand. Sommige vrouwen vallen zelfs af, vooral diegenen die door misselijkheid geplaagd worden. Terwijl weer anderen al kilo's zijn aangekomen.

Week 12

(115 stemmen, gemiddeld 3.03 van 5)

12 weken zwangerMoeder:
12 weken in verwachting. Deze week zul je je waarschijnlijk minder misselijk zijn en wat beter voelen, helaas geldt dit niet voor alle zwangeren. Je onderbuik gaat wat uitzetten, gewicht neemt iets toe, zeker als dit niet je eerste zwangerschap is.

Week 13

(21 stemmen, gemiddeld 3.67 van 5)

13 weken zwangerMoeder:
13 weken in verwachting. Welkom in het tweede trimester! Dit is meestal een periode waarin je je de ontwikkeling en de groei van je baby het best voelt.
De meeste zwangeren zijn over de "pret" van de eerste weken heen en hebben beduidend meer energie.

Week 14

(19 stemmen, gemiddeld 3.74 van 5)

14 weken zwangerMoeder:
14 weken in verwachting. De hormonale veranderingen in je lichaam zijn in ontwikkeling en worden zichtbaar, meestal verandert je huid. Je krijgt misschien een donkere streep van je navel tot je schaambeen. Het tepelhof (het donkere deel van je tepel) wordt ook donkerder en groter.

Week 15

(19 stemmen, gemiddeld 3.63 van 5)

15 weken zwangerMoeder:
15 weken in verwachting. Je baarmoeder groeit, het gewicht van je kindje is in ontwikkeling en trekt daardoor aan de banden, je kan hierdoor een zeurderige pijn of drukgevoel in je onderbuik krijgen. Dit kan soms de hele zwangerschap aanhouden, het gevoel van een harde buik.

Week 16

(18 stemmen, gemiddeld 3.11 van 5)

16 weken zwangerMoeder:
16 weken in verwachting. Als je zwanger bent heb je meer kans op een blaasontsteking. Door de hormonale ontwikkeling en verandering in je lichaam en door de druk van de baby, loopt de urine niet zo vlot weg naar de blaas en werken de spieren ook minder goed.

Week 17

(47 stemmen, gemiddeld 3.38 van 5)

17 weken zwangerMoeder:
17 weken zwanger! Let er nu op dat je goede schoenen draagt, platte schoenen of schoenen met een stevig klein hakje zijn het best. Omdat je gewrichten onder invloed van de hormonen soepeler worden, zijn ze ook kwetsbaarder en loop je de kans je enkels sneller te zwikken.