Back Topics Groei en ontwikkeling Week per week

42 weken


Selecteer de juiste week: 

Week 11

(76 stemmen, gemiddeld 3.17 van 5)

11 wekenMoeder:
11 weken in verwachting. Het in gewicht aankomen houdt de meeste moeders bezig. In dit deel van de zwangerschap zijn de meeste vrouwen nog niet veel aangekomen, hooguit 1-2 pond per maand. Sommige vrouwen vallen zelfs af, vooral diegenen die door misselijkheid geplaagd worden. Terwijl weer anderen al kilo's zijn aangekomen.

Week 12

(115 stemmen, gemiddeld 3.03 van 5)

12 weken zwangerMoeder:
12 weken in verwachting. Deze week zul je je waarschijnlijk minder misselijk zijn en wat beter voelen, helaas geldt dit niet voor alle zwangeren. Je onderbuik gaat wat uitzetten, gewicht neemt iets toe, zeker als dit niet je eerste zwangerschap is.

Week 13

(21 stemmen, gemiddeld 3.67 van 5)

13 weken zwangerMoeder:
13 weken in verwachting. Welkom in het tweede trimester! Dit is meestal een periode waarin je je de ontwikkeling en de groei van je baby het best voelt.
De meeste zwangeren zijn over de "pret" van de eerste weken heen en hebben beduidend meer energie.

Week 14

(19 stemmen, gemiddeld 3.74 van 5)

14 weken zwangerMoeder:
14 weken in verwachting. De hormonale veranderingen in je lichaam zijn in ontwikkeling en worden zichtbaar, meestal verandert je huid. Je krijgt misschien een donkere streep van je navel tot je schaambeen. Het tepelhof (het donkere deel van je tepel) wordt ook donkerder en groter.

Week 15

(19 stemmen, gemiddeld 3.63 van 5)

15 weken zwangerMoeder:
15 weken in verwachting. Je baarmoeder groeit, het gewicht van je kindje is in ontwikkeling en trekt daardoor aan de banden, je kan hierdoor een zeurderige pijn of drukgevoel in je onderbuik krijgen. Dit kan soms de hele zwangerschap aanhouden, het gevoel van een harde buik.

Week 16

(18 stemmen, gemiddeld 3.11 van 5)

16 weken zwangerMoeder:
16 weken in verwachting. Als je zwanger bent heb je meer kans op een blaasontsteking. Door de hormonale ontwikkeling en verandering in je lichaam en door de druk van de baby, loopt de urine niet zo vlot weg naar de blaas en werken de spieren ook minder goed.

Week 17

(46 stemmen, gemiddeld 3.39 van 5)

17 weken zwangerMoeder:
17 weken zwanger! Let er nu op dat je goede schoenen draagt, platte schoenen of schoenen met een stevig klein hakje zijn het best. Omdat je gewrichten onder invloed van de hormonen soepeler worden, zijn ze ook kwetsbaarder en loop je de kans je enkels sneller te zwikken.

Week 18

(19 stemmen, gemiddeld 3.74 van 5)

18 weken zwangerMoeder:
18 weken zwanger. Waarschijnlijk voel je je nu heerlijk, op een paar kleine zwangerschapkwaaltjes na. Nu is een goede tijd om eens na te denken over een leuke babynaam.

Week 19

(14 stemmen, gemiddeld 3.29 van 5)

19 weken zwangerMoeder:
19 weken zwanger. Soms kun je als je in verwachting bent erg veel last hebben van hoofdpijn. Probeer eens wat ontspanningsoefeningen te doen. Masseer je hoofdhuid door met je vingertoppen kleine rondjes te draaien.

Week 20

(20 stemmen, gemiddeld 2.75 van 5)

20 weken zwangerMoeder:
20 weken zwanger. Kun je je kindje al voelen, het is het best te omschrijven als een soort vlindertje dat in je buik rond dwarrelt. In het begin zou je het kunnen verwarren met wat gerommel in je darmen, maar als je het een paar keer hebt gevoeld, dan weet je het zeker. Je baby beweegt!

Week 21

(19 stemmen, gemiddeld 3.00 van 5)

21 weken zwangerMoeder:
Bij elke zwangerschapscontrole zal je verloskundige je buik aftasten. Soms met ze met haar handen of een centimeter de hoogte van de baarmoeder op. Het aantal centimeters dat de baarmoeder boven het schaambeen uitkomt plus 4 moet ongeveer overeenkomen met het aantal weken dat je zwanger bent.

Week 22

(24 stemmen, gemiddeld 3.42 van 5)

22_weken_zwanger.pngMoeder:
Heb je ook al last van dat oergevoel dat je alles in orde moet gaan maken. Kleertjes worden ineens onweerstaanbaar, vooral die piepkleine pakjes. Koop echter niet teveel in de kleinste maat want je kindje zal er binnen 2 weken uitgegroeid zijn.