Back Topics Groei en ontwikkeling Week per week

42 weken


Selecteer de juiste week: 

Week 16

(18 stemmen, gemiddeld 3.11 van 5)

16 weken zwangerMoeder:
16 weken in verwachting. Als je zwanger bent heb je meer kans op een blaasontsteking. Door de hormonale ontwikkeling en verandering in je lichaam en door de druk van de baby, loopt de urine niet zo vlot weg naar de blaas en werken de spieren ook minder goed.

Week 17

(46 stemmen, gemiddeld 3.39 van 5)

17 weken zwangerMoeder:
17 weken zwanger! Let er nu op dat je goede schoenen draagt, platte schoenen of schoenen met een stevig klein hakje zijn het best. Omdat je gewrichten onder invloed van de hormonen soepeler worden, zijn ze ook kwetsbaarder en loop je de kans je enkels sneller te zwikken.

Week 18

(19 stemmen, gemiddeld 3.74 van 5)

18 weken zwangerMoeder:
18 weken zwanger. Waarschijnlijk voel je je nu heerlijk, op een paar kleine zwangerschapkwaaltjes na. Nu is een goede tijd om eens na te denken over een leuke babynaam.

Week 19

(14 stemmen, gemiddeld 3.29 van 5)

19 weken zwangerMoeder:
19 weken zwanger. Soms kun je als je in verwachting bent erg veel last hebben van hoofdpijn. Probeer eens wat ontspanningsoefeningen te doen. Masseer je hoofdhuid door met je vingertoppen kleine rondjes te draaien.

Week 20

(20 stemmen, gemiddeld 2.75 van 5)

20 weken zwangerMoeder:
20 weken zwanger. Kun je je kindje al voelen, het is het best te omschrijven als een soort vlindertje dat in je buik rond dwarrelt. In het begin zou je het kunnen verwarren met wat gerommel in je darmen, maar als je het een paar keer hebt gevoeld, dan weet je het zeker. Je baby beweegt!

Week 21

(19 stemmen, gemiddeld 3.00 van 5)

21 weken zwangerMoeder:
Bij elke zwangerschapscontrole zal je verloskundige je buik aftasten. Soms met ze met haar handen of een centimeter de hoogte van de baarmoeder op. Het aantal centimeters dat de baarmoeder boven het schaambeen uitkomt plus 4 moet ongeveer overeenkomen met het aantal weken dat je zwanger bent.

Week 22

(24 stemmen, gemiddeld 3.42 van 5)

22_weken_zwanger.pngMoeder:
Heb je ook al last van dat oergevoel dat je alles in orde moet gaan maken. Kleertjes worden ineens onweerstaanbaar, vooral die piepkleine pakjes. Koop echter niet teveel in de kleinste maat want je kindje zal er binnen 2 weken uitgegroeid zijn.

Week 23

(13 stemmen, gemiddeld 3.46 van 5)

29 weken zwangerMoeder: Je borsten zijn zich aan het voorbereiden op de komst van je baby. Het is heel normaal dat er nu al wat vocht uit je borsten komt. Het is nog geen melk maar een geelachtige, transparante vloeistof die colostrum wordt genoemd.

Week 24

(14 stemmen, gemiddeld 4.36 van 5)

24 weken zwangerMoeder:
Het gebruik van teveel zout kan een hoge bloeddruk veroorzaken, je lichaam houdt dan teveel vocht vast en dat merk je aan opgezwollen enkels en voeten. In deze periode heb je gemiddeld 3-4 glazen melk per dag nodig. Hou je niet van melk, dan kun je ook yoghurt, kwark of biogarde drinken. Je baarmoeder is nu zo groot dat hij boven je navel uitkomt.

Week 25

(12 stemmen, gemiddeld 3.42 van 5)

25 weken zwangerMoeder:
25 weken zwanger. Je bent inmiddels bijna een half jaar in verwachting. Nog ca. 15 weken en staat de bevalling op je te wachten! Een heel erg bijzonder moment van je leven. Voelde je eerst nog zachte bewegingen, je kindje heeft nu ontdekt dat stompen, woelen en schoppen ook heel leuk is om te doen.

Week 26

(8 stemmen, gemiddeld 3.13 van 5)

26 weken zwangerMoeder:
26 weken zwanger. Ook al zo'n ongelofelijke nestdrang? Het is leuk om te weten dat iedere vrouw in verwachting hier vroeg of laat last van krijgt. Ineens moet die slaapkamer verbouwd worden of moet er nieuw tapijt in de woonkamer. En geduld? Dat is er niet meer bij......alles moet het liefst gelijk gebeuren.

Week 27

(10 stemmen, gemiddeld 3.90 van 5)

27 weken zwangerMoeder:
27 weken zwanger! Hopelijk is het jou niet overkomen, maar sommige vrouwen hebben bekkeninstabiliteit, als ze in verwachting zijn. Bekkeninstabiliteit (Symfysiolyse) is een bekkenprobleem dat kan ontstaan tijdens de zwangerschap of bevalling. Ons bekken bestaat uit 3 botten die met elkaar zijn verbonden door de bekkenbanden. Onder invloed van de hormonen wordt het kraakbeen en de banden slapper gemaakt.