Back Topics Groei en ontwikkeling Week per week

42 weken


Selecteer de juiste week: 

Week 21

(19 stemmen, gemiddeld 3.00 van 5)

21 weken zwangerMoeder:
Bij elke zwangerschapscontrole zal je verloskundige je buik aftasten. Soms met ze met haar handen of een centimeter de hoogte van de baarmoeder op. Het aantal centimeters dat de baarmoeder boven het schaambeen uitkomt plus 4 moet ongeveer overeenkomen met het aantal weken dat je zwanger bent.

Week 22

(24 stemmen, gemiddeld 3.42 van 5)

22_weken_zwanger.pngMoeder:
Heb je ook al last van dat oergevoel dat je alles in orde moet gaan maken. Kleertjes worden ineens onweerstaanbaar, vooral die piepkleine pakjes. Koop echter niet teveel in de kleinste maat want je kindje zal er binnen 2 weken uitgegroeid zijn.

Week 23

(13 stemmen, gemiddeld 3.46 van 5)

29 weken zwangerMoeder: Je borsten zijn zich aan het voorbereiden op de komst van je baby. Het is heel normaal dat er nu al wat vocht uit je borsten komt. Het is nog geen melk maar een geelachtige, transparante vloeistof die colostrum wordt genoemd.

Week 24

(14 stemmen, gemiddeld 4.36 van 5)

24 weken zwangerMoeder:
Het gebruik van teveel zout kan een hoge bloeddruk veroorzaken, je lichaam houdt dan teveel vocht vast en dat merk je aan opgezwollen enkels en voeten. In deze periode heb je gemiddeld 3-4 glazen melk per dag nodig. Hou je niet van melk, dan kun je ook yoghurt, kwark of biogarde drinken. Je baarmoeder is nu zo groot dat hij boven je navel uitkomt.

Week 25

(12 stemmen, gemiddeld 3.42 van 5)

25 weken zwangerMoeder:
25 weken zwanger. Je bent inmiddels bijna een half jaar in verwachting. Nog ca. 15 weken en staat de bevalling op je te wachten! Een heel erg bijzonder moment van je leven. Voelde je eerst nog zachte bewegingen, je kindje heeft nu ontdekt dat stompen, woelen en schoppen ook heel leuk is om te doen.

Week 26

(8 stemmen, gemiddeld 3.13 van 5)

26 weken zwangerMoeder:
26 weken zwanger. Ook al zo'n ongelofelijke nestdrang? Het is leuk om te weten dat iedere vrouw in verwachting hier vroeg of laat last van krijgt. Ineens moet die slaapkamer verbouwd worden of moet er nieuw tapijt in de woonkamer. En geduld? Dat is er niet meer bij......alles moet het liefst gelijk gebeuren.

Week 27

(10 stemmen, gemiddeld 3.90 van 5)

27 weken zwangerMoeder:
27 weken zwanger! Hopelijk is het jou niet overkomen, maar sommige vrouwen hebben bekkeninstabiliteit, als ze in verwachting zijn. Bekkeninstabiliteit (Symfysiolyse) is een bekkenprobleem dat kan ontstaan tijdens de zwangerschap of bevalling. Ons bekken bestaat uit 3 botten die met elkaar zijn verbonden door de bekkenbanden. Onder invloed van de hormonen wordt het kraakbeen en de banden slapper gemaakt.

Week 28

(8 stemmen, gemiddeld 3.00 van 5)

28 weken zwangerMoeder:
28 weken zwanger! De tijd is aangebroken om je borsten te gaan voorbereiden als je van plan bent om borstvoeding te gaan geven. Als je in verwachting bent zul je een keuze moeten maken of je borst- of kunstvoeding gaat geven. Als je vragen hebt over borstvoeding ga dan even naar de verloskundige.

Week 29

(2 stemmen, gemiddeld 2.00 van 5)

29 weken zwangerMoeder:
29 weken zwanger! Waarschijnlijk ben je rond deze periode al flink wat aangekomen, maar hoe is dat nu eigenlijk verdeeld? Een gemiddelde baby weegt bij zijn geboorte 3400 gram. Maar waarschijnlijk ben je meer aangekomen.

Week 30

(11 stemmen, gemiddeld 3.64 van 5)

30 weken zwangerMoeder:
30 weken zwanger! Rond deze periode van je zwangerschap kun je geplaagd worden door brandend maagzuur. Dit komt omdat je baarmoeder steeds hoger gedrukt wordt en zodoende de ingang van de maag minder goed afsluit. Probeer koffie thee en sinaasappelsap te vermijden.

Week 31

(17 stemmen, gemiddeld 3.12 van 5)

31 weken zwangerMoeder:
31 weken zwanger! Probeer in deze periode goed op je houding te letten, je rug kan je anders parten gaan spelen. Door het extra gewicht van je buik en je borsten kun je gaan overhellen, probeer je bilspieren aan te spannen en je schouders naar achteren te houden bij het staan en lopen.

Week 32

(15 stemmen, gemiddeld 2.93 van 5)

32 weken zwangerMoeder:
32 weken zwanger! Houd je vocht vast? Soms zijn je voeten aan het eind van de dag zo opgezet dat je je schoenen niet meer past. Probeer regelmatig even te rusten maar blijf wel goed in beweging, dit helpt namelijk een vlotte doorbloeding. Blijven je enkels zo dik, neem dan contact op met je huisarts of verloskundige want je bloeddruk kan te hoog zijn.