Back Topics Groei en ontwikkeling Week per week

42 weken


Selecteer de juiste week: 

Week 26

(8 stemmen, gemiddeld 3.13 van 5)

26 weken zwangerMoeder:
26 weken zwanger. Ook al zo'n ongelofelijke nestdrang? Het is leuk om te weten dat iedere vrouw in verwachting hier vroeg of laat last van krijgt. Ineens moet die slaapkamer verbouwd worden of moet er nieuw tapijt in de woonkamer. En geduld? Dat is er niet meer bij......alles moet het liefst gelijk gebeuren.

Week 27

(10 stemmen, gemiddeld 3.90 van 5)

27 weken zwangerMoeder:
27 weken zwanger! Hopelijk is het jou niet overkomen, maar sommige vrouwen hebben bekkeninstabiliteit, als ze in verwachting zijn. Bekkeninstabiliteit (Symfysiolyse) is een bekkenprobleem dat kan ontstaan tijdens de zwangerschap of bevalling. Ons bekken bestaat uit 3 botten die met elkaar zijn verbonden door de bekkenbanden. Onder invloed van de hormonen wordt het kraakbeen en de banden slapper gemaakt.

Week 28

(8 stemmen, gemiddeld 3.00 van 5)

28 weken zwangerMoeder:
28 weken zwanger! De tijd is aangebroken om je borsten te gaan voorbereiden als je van plan bent om borstvoeding te gaan geven. Als je in verwachting bent zul je een keuze moeten maken of je borst- of kunstvoeding gaat geven. Als je vragen hebt over borstvoeding ga dan even naar de verloskundige.

Week 29

(2 stemmen, gemiddeld 2.00 van 5)

29 weken zwangerMoeder:
29 weken zwanger! Waarschijnlijk ben je rond deze periode al flink wat aangekomen, maar hoe is dat nu eigenlijk verdeeld? Een gemiddelde baby weegt bij zijn geboorte 3400 gram. Maar waarschijnlijk ben je meer aangekomen.

Week 30

(11 stemmen, gemiddeld 3.64 van 5)

30 weken zwangerMoeder:
30 weken zwanger! Rond deze periode van je zwangerschap kun je geplaagd worden door brandend maagzuur. Dit komt omdat je baarmoeder steeds hoger gedrukt wordt en zodoende de ingang van de maag minder goed afsluit. Probeer koffie thee en sinaasappelsap te vermijden.

Week 31

(17 stemmen, gemiddeld 3.12 van 5)

31 weken zwangerMoeder:
31 weken zwanger! Probeer in deze periode goed op je houding te letten, je rug kan je anders parten gaan spelen. Door het extra gewicht van je buik en je borsten kun je gaan overhellen, probeer je bilspieren aan te spannen en je schouders naar achteren te houden bij het staan en lopen.

Week 32

(15 stemmen, gemiddeld 2.93 van 5)

32 weken zwangerMoeder:
32 weken zwanger! Houd je vocht vast? Soms zijn je voeten aan het eind van de dag zo opgezet dat je je schoenen niet meer past. Probeer regelmatig even te rusten maar blijf wel goed in beweging, dit helpt namelijk een vlotte doorbloeding. Blijven je enkels zo dik, neem dan contact op met je huisarts of verloskundige want je bloeddruk kan te hoog zijn.

Week 33

(9 stemmen, gemiddeld 2.11 van 5)

33 weken zwangerMoeder:
33 weken zwanger! Gedurende je zwangerschap zul je tussen de 10 en 14 kilo aankomen. Als je daar ver boven zit dan kan het zijn dat je te veel of te vet eet. Het is soms zo moeilijk om de extra lust tijdens je zwangerschap te bedwingen. Het is wel belangrijk om het te proberen. Overgewicht is niet goed voor je bloeddruk en gewrichten.

Week 34

(18 stemmen, gemiddeld 3.61 van 5)

34 weken zwangerMoeder: 34 weken zwanger! Het kan zijn dat je rond deze tijd indalingsweeën voelt. Je baby is aan het indalen in het bekken en de baarmoeder kan daarop reageren met extra samentrekkingen. Dit uit zich in de vorm van een harde buik of een trekkende pijn in de onderbuik. Wees gerust, dit hoort er allemaal bij en houd niet in dat je bevalling is begonnen.

Week 35

(12 stemmen, gemiddeld 2.92 van 5)

35 weken zwangerMoeder:
35 weken zwanger! Als de baby nu besluit te komen dan zul je in het ziekenhuis moeten bevallen, de longetjes zijn nog niet sterk genoeg om geheel op eigen kracht te werken. Je baby zal dus in de couveuse moeten. Maar we gaan er vanuit dat de bevalling vijf weken op zich laat wachten.

Week 36

(13 stemmen, gemiddeld 3.31 van 5)

36 weken zwangerMoeder:
36 weken zwanger! Hopelijk heb je alles al klaar voor de komst van je baby. Is de kinderkamer gereed? Kraamzorg geregeld? Zijn de kleertjes gewassen, en liggen de enveloppen voor de geboortekaartjes al klaar?

Week 37

(16 stemmen, gemiddeld 3.75 van 5)

37 weken zwangerMoeder:
37 weken zwanger! Hoe bevalt het zwangerschapsverlof? Ga je koffer maar vast klaar zetten, over een paar weekjes heb je ineens een gezin. Als je van plan was om in het ziekenhuis te bevallen moet je de volgende dingetjes inpakken. Een lekker ruim T-shirt om voor tijdens de bevalling, je mooiste pyjama voor in het kraambed, een badjas, pantoffels, BH voor de borstvoeding, ondergoed, toiletspullen.