Back Topics Groei en ontwikkeling Week per week

42 weken


Selecteer de juiste week: 

Week 31

(17 stemmen, gemiddeld 3.12 van 5)

31 weken zwangerMoeder:
31 weken zwanger! Probeer in deze periode goed op je houding te letten, je rug kan je anders parten gaan spelen. Door het extra gewicht van je buik en je borsten kun je gaan overhellen, probeer je bilspieren aan te spannen en je schouders naar achteren te houden bij het staan en lopen.

Week 32

(15 stemmen, gemiddeld 2.93 van 5)

32 weken zwangerMoeder:
32 weken zwanger! Houd je vocht vast? Soms zijn je voeten aan het eind van de dag zo opgezet dat je je schoenen niet meer past. Probeer regelmatig even te rusten maar blijf wel goed in beweging, dit helpt namelijk een vlotte doorbloeding. Blijven je enkels zo dik, neem dan contact op met je huisarts of verloskundige want je bloeddruk kan te hoog zijn.

Week 33

(9 stemmen, gemiddeld 2.11 van 5)

33 weken zwangerMoeder:
33 weken zwanger! Gedurende je zwangerschap zul je tussen de 10 en 14 kilo aankomen. Als je daar ver boven zit dan kan het zijn dat je te veel of te vet eet. Het is soms zo moeilijk om de extra lust tijdens je zwangerschap te bedwingen. Het is wel belangrijk om het te proberen. Overgewicht is niet goed voor je bloeddruk en gewrichten.

Week 34

(18 stemmen, gemiddeld 3.61 van 5)

34 weken zwangerMoeder: 34 weken zwanger! Het kan zijn dat je rond deze tijd indalingsweeën voelt. Je baby is aan het indalen in het bekken en de baarmoeder kan daarop reageren met extra samentrekkingen. Dit uit zich in de vorm van een harde buik of een trekkende pijn in de onderbuik. Wees gerust, dit hoort er allemaal bij en houd niet in dat je bevalling is begonnen.

Week 35

(12 stemmen, gemiddeld 2.92 van 5)

35 weken zwangerMoeder:
35 weken zwanger! Als de baby nu besluit te komen dan zul je in het ziekenhuis moeten bevallen, de longetjes zijn nog niet sterk genoeg om geheel op eigen kracht te werken. Je baby zal dus in de couveuse moeten. Maar we gaan er vanuit dat de bevalling vijf weken op zich laat wachten.

Week 36

(13 stemmen, gemiddeld 3.31 van 5)

36 weken zwangerMoeder:
36 weken zwanger! Hopelijk heb je alles al klaar voor de komst van je baby. Is de kinderkamer gereed? Kraamzorg geregeld? Zijn de kleertjes gewassen, en liggen de enveloppen voor de geboortekaartjes al klaar?

Week 37

(16 stemmen, gemiddeld 3.75 van 5)

37 weken zwangerMoeder:
37 weken zwanger! Hoe bevalt het zwangerschapsverlof? Ga je koffer maar vast klaar zetten, over een paar weekjes heb je ineens een gezin. Als je van plan was om in het ziekenhuis te bevallen moet je de volgende dingetjes inpakken. Een lekker ruim T-shirt om voor tijdens de bevalling, je mooiste pyjama voor in het kraambed, een badjas, pantoffels, BH voor de borstvoeding, ondergoed, toiletspullen.

Week 38

(10 stemmen, gemiddeld 3.20 van 5)

38 weken zwangerMoeder: 38 weken zwanger! Als de weeën nu op gang komen en alles naar wens verloopt dan mag je nu waarschijnlijk gewoon thuis bevallen als je keuze daarop was gevallen. Sommige baby's vinden 38 weken zwangerschap gewoonweg genoeg. Óf de bevalling laat nog even op zich wachten!

Week 39

(5 stemmen, gemiddeld 3.20 van 5)

39 weken zwangerMoeder:
39 weken zwanger! Evenals je kindje ben je waarschijnlijk startklaar voor de bevalling. Het is in deze tijd niet ongewoon als je snel geïrriteerd bent of vergeetachtig. Alles draait nu om jou en de baby en dat mag ook best want jullie gaan straks allebei een topprestatie leveren.

Week 40

(7 stemmen, gemiddeld 4.00 van 5)

40 weken zwangerMoeder: 40 weken zwanger! "DE" week is nu aangebroken. Maar weinig kinderen worden echter op de verwachtte datum geboren dus ga niet thuis zitten afwachten of je misschien al een weetje voelt. Je kan ook overtijd zijn, dat je kindje misschien nog wel een paar weken lekker in zijn veilige omgeving blijft zitten.

Week 41

(6 stemmen, gemiddeld 3.83 van 5)

41 weken zwangerMoeder:
41 weken zwanger! Waarschijnlijk baal je nu omdat je overtijd bent. Troost je met de gedachte dat de bevalling nu echt niet lang meer zal duren. Begin vast met de spullen voor de kraamvisite neer te zetten. Maak een lijntje in de huiskamer waaraan je de ontvangen geboortekaartjes kunt ophangen en evt. kraamcadeau's.

Week 42

42 wekenMoeder:
42 weken zwanger! Twee weken overtijd is geen reden voor zorg. Mocht de geboorte niet spontaan op gang gekomen zijn, dan zul je waarschijnlijk aan het eind van deze week worden ingeleid. Bij deze inleiding zal de baarmoedermond met een speciale gel worden verweekt en als dit is gebeurt krijg je een infuus met een weeënopwekkend middel.