Back Topics Groei en ontwikkeling Week per week

42 weken


Selecteer de juiste week: 

Week 36

(13 stemmen, gemiddeld 3.31 van 5)

36 weken zwangerMoeder:
36 weken zwanger! Hopelijk heb je alles al klaar voor de komst van je baby. Is de kinderkamer gereed? Kraamzorg geregeld? Zijn de kleertjes gewassen, en liggen de enveloppen voor de geboortekaartjes al klaar?

Week 37

(16 stemmen, gemiddeld 3.75 van 5)

37 weken zwangerMoeder:
37 weken zwanger! Hoe bevalt het zwangerschapsverlof? Ga je koffer maar vast klaar zetten, over een paar weekjes heb je ineens een gezin. Als je van plan was om in het ziekenhuis te bevallen moet je de volgende dingetjes inpakken. Een lekker ruim T-shirt om voor tijdens de bevalling, je mooiste pyjama voor in het kraambed, een badjas, pantoffels, BH voor de borstvoeding, ondergoed, toiletspullen.

Week 38

(10 stemmen, gemiddeld 3.20 van 5)

38 weken zwangerMoeder: 38 weken zwanger! Als de weeën nu op gang komen en alles naar wens verloopt dan mag je nu waarschijnlijk gewoon thuis bevallen als je keuze daarop was gevallen. Sommige baby's vinden 38 weken zwangerschap gewoonweg genoeg. Óf de bevalling laat nog even op zich wachten!

Week 39

(5 stemmen, gemiddeld 3.20 van 5)

39 weken zwangerMoeder:
39 weken zwanger! Evenals je kindje ben je waarschijnlijk startklaar voor de bevalling. Het is in deze tijd niet ongewoon als je snel geïrriteerd bent of vergeetachtig. Alles draait nu om jou en de baby en dat mag ook best want jullie gaan straks allebei een topprestatie leveren.

Week 40

(7 stemmen, gemiddeld 4.00 van 5)

40 weken zwangerMoeder: 40 weken zwanger! "DE" week is nu aangebroken. Maar weinig kinderen worden echter op de verwachtte datum geboren dus ga niet thuis zitten afwachten of je misschien al een weetje voelt. Je kan ook overtijd zijn, dat je kindje misschien nog wel een paar weken lekker in zijn veilige omgeving blijft zitten.

Week 41

(6 stemmen, gemiddeld 3.83 van 5)

41 weken zwangerMoeder:
41 weken zwanger! Waarschijnlijk baal je nu omdat je overtijd bent. Troost je met de gedachte dat de bevalling nu echt niet lang meer zal duren. Begin vast met de spullen voor de kraamvisite neer te zetten. Maak een lijntje in de huiskamer waaraan je de ontvangen geboortekaartjes kunt ophangen en evt. kraamcadeau's.

Week 42

42 wekenMoeder:
42 weken zwanger! Twee weken overtijd is geen reden voor zorg. Mocht de geboorte niet spontaan op gang gekomen zijn, dan zul je waarschijnlijk aan het eind van deze week worden ingeleid. Bij deze inleiding zal de baarmoedermond met een speciale gel worden verweekt en als dit is gebeurt krijg je een infuus met een weeënopwekkend middel.

Tips voor een ontspannen zwangerschap

dreamstime_l_14842612.jpgAls zwangere vrouw heb je nogal wat te verduren. Niet alleen verandert je hele lichaam, maar je kunt ook behoorlijk in de stress raken van alle dingen die je moet regelen. En stressen is niet goed voor jezelf en je baby. Daarom hier een aantal tips om te ontspannen.

  • Ga in bad.

Neem een heerlijk warm bad. Maar pas op, het bad mag niet warmer zijn dan 37 graden.