Week 10

(118 stemmen, gemiddeld 2.99 van 5)
10weeks.jpg

Moeder:
10 weken in verwachting. Ook al ben je nog steeds misselijk, troost je met de gedachten dat dit voor de meeste zwangere vrouwen over een paar weken over zal zijn. Je buik kan iets dikker en harder geworden zijn, dit heeft echter meer met een maag/darm te maken dan met je baarmoeder.

Je borsten kunnen ook gevoeliger worden, deze bereiden zich voor op de borstvoeding. Wel begint zo langzaamaan je taille te verdwijnen. Meet je buik en taille regelmatig om de groei bij te kunnen houden, dit is later erg leuk om op terug te kunnen kijken. Uiteraard is dit ook een onderdeel dat de verloskundige bijhoudt tot aan de bevalling.


Baby:
De baby is nu een foetus, de gemiddelde lengte is 4 cm van kruin tot stuit, en het gewicht van de baby is 5 gram, dit is te vergelijken met 4 paperclips Je kindje heeft nu al echte miniteentjes! De ogen zijn nu wijd open maar de oogleden zullen zich sluiten en blijven gesloten tot de 25-27e week. De buitenste geslachtsorganen beginnen zich in deze week te vormen, zo ook de oorschelp en de bovenlip. Maar de mijlpaal van deze week is het kwijtraken van het staartje, je baby begint nu echt op een baby te lijken.

Plaats reactie