Week 3

(89 stemmen, gemiddeld 3.46 van 5)
dreamstime_l_14757152.jpg

Moeder: Je eisprong heeft plaats gevonden en zaadje is doorgedrongen in de eicel. Als het eitje zich innestelt kun je wat bloed verliezen, dit heet een innestelingsbloeding en is niet ernstig. Je lichaam scheidt een proteïne af dat ervoor zorgt dat je lichaam de baby niet als een indringer ziet. Op dit moment ben je zwanger.

De hormonen in je lichaam gaan aan het werk en de zwangerschap is begonnen. Ze maken progesteron aan om er voor te zorgen dat je baarmoedermondslijm na de eisprong weer ondoordringbaar wordt. Ook verhoogt het je lichaamstemperatuur met een halve graad. Het kan zijn dat je last krijgt van kwaaltjes als misselijkheid of afscheiding. Dit is dus normaal. Wil je toch zekerheid ga dan naar een verloskundigenpraktijk.


Baby:

De innesteling gebeurt deze week! Het eitje en het zaadje hebben elkaar gevonden in je eileider en beginnen aan hun reis naar je baarmoeder, dit duurt ca.5-7 dagen. De celsplitsing is al in volle gang. Als het eitje zich heeft ingenesteld heet het een blastocyst en is dan ongeveer 0.1-0.2 mm groot.


 

Plaats reactie