Back Topics Kraamtijd Eerste badje

Eerste badje

Hoe was ik mijn pasgeboren baby

(2 stemmen, gemiddeld 5.00 van 5)

dreamstime_xl_14812683.jpgMeteen na de geboorte van je kindje is de navelstreng, waarmee hij met je placenta was verbonden, afgeklemd met een plastic navelklemmetje en vervolgens doorgeknipt.Nadat de navelstreng is doorgeknipt, blijft er nog een stukje navelstreng op de buik van je kindje achter. Dit stukje wordt het navelstompje genoemd. Het is een beetje blauwpaarsig of rood van kleur. Het navelstompje droogt in de eerste week na de bevalling geleidelijk op. Als het is verschrompeld, valt het vanzelf van je baby’s buik.

Badderen

Babyluiers_2009_004.jpgDe meeste baby's vinden het heerlijk om in bad te gaan, maar een tot twee maal per week is al voldoende. De juiste temperatuur voor het badje is tussen de 35 en 37 graden. Controleer dit altijd met een thermometer en je elleboog. Je wilt je kindje niet in een te heet bad dompelen.

Tummy Tub

babyBlueStool.jpgDe meeste baby’s genieten van in bad gaan. Maar als je baby net geboren is, dan is een babybadje nog erg groot voor je kleintje. De Tummy Tub is zo ontworpen dat hij heel geschikt is voor pasgeborenen. Een Tummy Tub omsluit je baby goed en daardoor voelt je kindje zich veilig. Uit een Tummy Tub groeit je baby tamelijk snel. Maar meestal kan je baby hier tot een leeftijd van 6 maanden in.