Back Topics Kraamtijd Kraamvisite Kraamvisite

Kraamvisite

(0 stemmen, gemiddeld 0 van 5)
dreamstime_xxl_15608948_1.jpg

Wat zijn eigenlijk de richtlijnen voor kraambezoek?

Kraambezoek kan geweldig zijn. Als kerverse mama en papa zijn jullie natuurlijk "ape" trots op dat kleine wondertje! Vervolgens willen jullie hem of haar vanzelfsprekend zo snel mogelijk aan de rest van de wereld laten zien. Let wel op teveel of te snel beginnen met kraamvisite kan erg vermoeiend zijn. Als je de volgende richtlijnen in acht neemt kan iedereen de baby bewonderen zonder dat de net bevallen moeder zich te veel in hoeft te spannen.

• De eerste dag reserveer je voor de naaste familie en misschien 1 of 2 van je beste vrienden(innen).
• De planning voor de overige kraambezoeken start pas op de vijfde dag, de dagen ervoor zijn gereserveerd voor kraamzorg, borstvoeding en uitrusten. Je zult zien dat je het hier al druk genoeg mee hebt.
• Ook plan je maar maximaal 2 afspraken per dag. Liefst met een van te voren vastgelegde begin- en eindtijd (de maximale bezoektijd is ongeveer één uur).
• Vermijd rondrennende kinderen, huisdieren en beperk het bij voorkeur tot niet meer dan twee mensen per afspraak.
• Denk ook aan de hygiëne; verstandig is om, hoe sneu dit ook kan zijn, verkouden mensen niet te laten komen. Tevens vraag je iedereen bij binnenkomst zijn handen even te wassen.
• Vergeet ook niet om om de drie dagen een vrije dag in te plannen voor je eigen gezin en wijk daar niet vanaf.
Als je de bovenstaande regels zoveel mogelijk in acht neemt zul je des te meer van de kraambezoeken en de eerste weken van je kleintje genieten.
 

Plaats reactie