Back Topics Kwaaltjes Zwangerschapsmisselijkheid

Zwangerschapsmisselijkheid

Tips zwangerschapsmisselijkheid

(3 stemmen, gemiddeld 3.33 van 5)

morning_sickness_in_pregnancy_1.jpgAls je je zorgen maakt over de mate van de misselijkheid, hou dan bij hoe vaak je overgeeft en hoeveel je nog kunt eten en drinken zodat je dit met de huisarts of de verloskundige kunt bespreken. Ervaar je bovenstaande symptomen, neem dan zeker contact op met je huisarts of verloskundige zodat de juiste behandeling kan worden gegeven.

Hyperemesis gravidarum

(3 stemmen, gemiddeld 5.00 van 5)

Hyperemesis gravidarumZwangerschapsmisselijkheid wordt geacht bij een zwangerschap te horen, maar wat moet je doen als je door de misselijkheid zo ziek bent dat je niet meer kunt functioneren? Als je te pas en te onpas moet overgeven en je niets meer binnen kunt houden? Als je zelfs bijna vergeet dat je zwanger bent en je afvalt in plaats van bijkomt? 

Misselijk en braken

(5 stemmen, gemiddeld 3.60 van 5)

misselijkOngeveer 70 procent van alle zwangere vrouwen heeft in de eerste drie maanden van de zwangerschap last van misselijkheid. Bij sommige vrouwen duurt die misselijkheid langer. Bij de meeste vrouwen is de misselijkheid ’s ochtends het hevigst, waarschijnlijk als gevolg van lichamelijke en hormonale veranderingen. Bepaalde geuren kunnen dit ook nog verergeren. Misschien heb je geen trek in iets te eten als je zo misselijk bent maar toch is het het beste om dat wel te doen. Je hebt er hoogstwaarschijnlijk minder last van als je geen lege maag hebt.