Back Topics Na de geboorte Ontzwangeren

Ontzwangeren

Strak in je vel

(11 stemmen, gemiddeld 4.36 van 5)

slank na de geboorteAls je net bent bevallen dan gaat het je opvallen hoezeer je lichaam is veranderd door je zwangerschap. Je bent je strakke vormen kwijt en hebt wat rondingen op plaatsen waar je ze misschien liever niet zou zien. Tijdens de zwangerschap kom je flink in gewicht aan, gemiddeld is dit zo'n 10-12 kilo. Dit is niet allemaal voor de baby, je lichaam heeft als het ware een soort reserve opgebouwd. Deze zul je na de zwangerschap er weer af moeten zien te krijgen.

Sluitlakens

(15 stemmen, gemiddeld 3.67 van 5)

sluitlakensOnze grootmoeders en overgrootmoeders kunnen zich nog wel de tijden herinneren, waarin de kersverse moeders gedurende een aantal weken na de bevalling werden ingebonden in katoenen sluitlakens om de buikspieren te ondersteunen en te helpen in de oude positie terug te komen. 

9 maanden zwanger geweest en nu?

(14 stemmen, gemiddeld 4.14 van 5)

ZwangerJe bent 9 maanden zwanger maar je hebt zeker ook 9 maanden nodig om te ontzwangeren.
Hoe gaat je lichaam hiermee om? Ontzwangeren is een onderwerp dat eigenlijk nooit besproken wordt en erg onderschat wordt. Want wie zijn wij vrouwen om te klagen over klachten als vergeetachtigheid, hoofdpijn, geen zin in seks, gebroken nachten en ga zo maar door.