Prioderm

20160926_170943.jpg20160926_170821_1.jpg20160926_170847.jpgProblemen, hoofdluis geconstateerd!

De scholen zijn weer begonnen en dat brengt weer vele “gevaren” met zich mee. Uitkijken bij het oversteken, niet zomaar met vreemde mensen meelopen, eet genoeg fruit en natuurlijk hang je jas op en vergeet niet je luizencape te gebruiken. Er zijn regelmatig controles om de luizen goed onder controle te houden. Maar wees eerlijk.!!!! Help…Wij ouders zijn allemaal bang dat ons kind het bericht mee krijgt van school dat ze luizen hebben.

Het hele huis is dan in rep en roer.  
Vandaar ons advies, voorkomen is beter dan genezen!

Gelukkig zijn er voor de behandeling  van hoofdluis meerdere producten te verkrijgen. Wij hebben een aantal tips gekregen op onze redactie van het bestaan van preventief  sprayen tegen hoofdluis. Wij zijn naar de winkel gegaan en hebben een aantal moeders de producten van Prioderm laten testen. Prioderm is al jarenlang het meest verkochte merk ter bestrijding van luizen.

Test resultaten:

De moeders zijn begonnen met het gebruiken van Prioderm Preventief. Preventief is een milde spray voor dagelijks gebruik in de periode van besmettingsgevaar. De spray heeft geen vieze geur, dus dit is zeker een pluspunt. De handige spray wordt op droog haar aangebracht. In de aantal weken dat zij dit gebruikt hebben zijn er geen luizen geconstateerd bij de kinderen ondanks dat er op de opvang wel sprake was luizen.

Dus een heel positief resultaat.

Daarnaast waren de moeders ook tevreden over de Prioderm Luizen- en netenkam. Prioderm is het enige merk dat een luizen-en netenkam met een 2-in-1- functie heeft:
-    Plastic kamtanden voor de hoofdluiscontrole
-    Metalen kamtanden voor het verwijderen van hoofdluizen en neten.
Hoe handig is dit!!!

Ons advies nogmaals! Voorkomen is beter dan genezen en wij adviseren dan ook zeker om deze spray te gaan gebruiken. Hebben jou kinderen nu wel al luizen of wil jij goed voorbereid zijn op wat je dan moet doen?

Prioderm biedt een compleet assortiment,  bekijk de site www.prioderm.nl voor een uitgebreide/informatieve beschrijving van alle producten die er beschikbaar zijn.

Wij wensen iedereen een gelukkig en luizenvrij schooljaar!

Tip: Lees voor het kopen de aanwijzingen op de verpakking.

Helft jonge kinderen verkiest huishoudchemicaliën boven speelgoed

Helft jonge kinderen verkiest huishoudchemicaliën boven speelgoed.Gaafofgevaarlijk.jpg

Amsterdam, 7 oktober 2015 – Jaarlijks gebeuren er duizenden ongelukken met huishoudchemicaliën.
Kinderen tussen de 0 en 4 jaar lopen het grootste risico. De oorzaak? Kinderen zien het gevaar niet en vinden de producten interessant. Onderzoek wijst uit dat
51% van de kinderen zelfs meer aandacht heeft voor huishoudchemicaliën dan voor speelgoed. Met alle gevolgen van dien. Daarom starten VeiligheidNL en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een campagne om deze ongelukken te voorkomen.

Jaarlijks 7.500 ongelukken
Jaarlijks gebeuren er 7.500 ongelukken met huishoudchemicaliën en doe-het-zelf producten.1 Bij 1.700 slachtoffers was het letsel zo ernstig dat ze op de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis terecht kwamen. Hierbij waren 360 kinderen jonger dan 5 jaar. Dat is er elke dag één! Kinderen lopen verreweg het grootste risico. In de meeste gevallen lopen ze na inname een vergiftiging op. Dat kan fatale gevolgen hebben.

Onderzoek bewijst: kinderen gaan voor huishoudchemicaliën
Ouders denken vaak dat het zo’n vaart niet loopt. Want zo interessant is een pot verf of een fles bleekmiddel toch niet? VeiligheidNL en de NVWA zetten daarom een experiment op om aan te tonen waar kinderen de voorkeur aan geven: huishoudchemicaliën of speelgoed. Het onderzoek is uitgevoerd door neuropsychologen van Braingineers.

In het onderzoek kregen jonge kinderen steeds 2 producten voorgelegd: bijvoorbeeld een pot verf en een speelgoed aap. Met eyetracking is in kaart gebracht waar de meeste aandacht van het kind naar toe ging en zijn de lichamelijke reacties gemeten. Wat doet een product met de hartslag of ademhaling van een kind? En we observeerden het gedrag; waar gaan de kinderen op af? Bekijk hier de film met de resultaten.

De overall conclusie: Het merendeel van de kinderen (51%) heeft meer aandacht voor huishoudchemicaliën. In 7 van de 10 voorgehouden combinaties trekken huishoudchemicaliën als eerste de aandacht én als kinderen de kans krijgen betrekken ze de producten in hun spel. Muizengif wordt vracht in een speelgoed truck. Vaatwastabletten worden heerlijke cakejes en een fles bleek is een flesje voor de pop. Kinderen zien geen gevaar en willen alles ontdekken. Dat doen ze door te kijken en te voelen en daarin schuilt nu juist het gevaar. Kinderen moeten dus nooit voor de keus komen te staan; kies ik de pop of de vlekkenspray? Of de knuffel of de verf? Ons motto is daarom: Geef kinderen geen keus.

Start campagne
Vandaag starten VeiligheidNL en de NVWA een campagne om ouders aan te sporen huishoudchemicaliën altijd buiten bereik van kinderen op te bergen. De film met de onderzoeksresultaten staat online en ouders worden aangespoord zelf het experiment met hun kind te doen. Niet ‘in het echt’, maar digitaal: op www.gaafofgevaarlijk.nl. Zo kunnen ouders testen waar hun kind voor kiest; voor huishoudchemicaliën of speelgoed. De site is gemaakt voor tablets en mobiele telefoons.
Op consultatiebureaus hangen posters in de wachtkamer en ligt een informatieve folder voor ouders klaar.

Tips om ongevallen te voorkomen

  • Houd huishoudchemicalien altijd buiten bereik van kinderen
  • Lees het etiket en volg de voorzorgsmaatregelen op. Alle verpakkingen krijgen de komende jaren nieuwe gevaarsymbolen. Zie www.nieuwe-etiketten.nl
  • Doe altijd de dop op de fles of sluit de verpakking, ook tijdens gebruik.
  • Sluit uw keukenkastjes af met een veiligheidsset


Meer informatie
Over de campagne en de ongevalcijfers: www.veiligheid.nl

Squatty Potty

 tip2_1.pngDe Squatty Potty

In eerste instantie ziet hij er misschien wat vreemd uit. De bedoeling van de Squatty Potty is om in een gehurkte positie te kunnen zitten op de wc, maar met het comfort van deze tijd.

De Squatty Potty zorgt voor een natuurlijke houding tijdens de toiletbezoeken.
Dit resulteert in een snellere, gemakkelijker en volledige stoelgang. Het voorkomt en/of verlicht bij:
Aambeien
Obstipatie
Blaasontsteking
Darmklachten
Bekkenbodemproblemen

Ook zonder deze klachten is de Squatty Potty een must-have voor bij het toilet. In diverse medische onderzoeken en studies is aangetoond dat ons lichaam is gemaakt om gehurkt te poepen en te plassen.

Maar waarom een Squatty Potty als je zwanger bent? Nou, er zijn meerdere redenen. Ten eerste komen obstipatie en aambeien zeer vaak voor tijdens de zwangerschap. De Squatty Potty werkt preventief en helpt bij het behandelen van deze vervelende zwangerschapskwalen. Daarnaast vermijd je met het “squatten”, gehurkt zitten op de wc, extra druk op de baarmoeder tijdens het toiletbezoek.

Tijdens en na je zwangerschap kun je last krijgen van bekkenbodemklachten. De bekkenbodemspieren worden tijdens de bevalling opgerekt waardoor er klachten kunnen ontstaan. Een andere belangrijke oorzaak van problemen met de bekkenbodem is de hoge inspanning/persen bij het (moeizaam) ontlasten en urineren. Hierdoor ontstaat overmatige druk op de bekkenbodemspieren, waardoor deze uitrekken, verslappen en/of beschadigd raken. De zenuwen van de bekkenbodem kunnen worden beschermd door een hurkende positie in te nemen bij het toiletbezoek. De Squatty Potty zorgt voor een goede toilethouding waardoor je de druk vermindert op de bekkenbodem.

De Squatty Potty is natuurlijk niet alleen voor tijdens de zwangerschap maar ook na de bevalling zal het hele gezin hier nog veel voordelen van hebben.


PRIJSVRAAG

Beantwoord de volgende vraag en maak kans op 1 van de 5 GRATIS Squatty Potty’s, ter waarde van €34,95, die wij verloten!!

Noem 4 belangrijke voordelen van de Squatty Potty.

Stuur het antwoord in een mail aan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. (de uitslag wordt op de website bekend gemaakt)

Thuis bevallen met verloskundige net zo veilig als in ziekenhuis

Thuis bevallen met verloskundige net zo veilig als in ziekenhuisweeen__bevallen.jpg

31 augustus 2015

Bevallen bij de verloskundige is even veilig als een bevalling in het ziekenhuis onder begeleiding van een gynaecoloog. Dat concluderen gynaecologen en verloskundigen van het AMC en het VUmc in Amsterdam naar aanleiding van onderzoek onder 80.000 zwangeren

Thuis bevallen veilig

Dit is positief nieuws voor de verloskundige zorg in Nederland. Wederom laat een onderzoek zien dat voor gezonde zwangeren het verantwoord en veilig is om thuis te bevallen. Dankzij het Nederlands verloskundig systeem kunnen moeders kiezen om thuis, in een geboortecentrum of in een ziekenhuis te bevallen. Dit sluit aan bij het uitgangspunt van de KNOV: de juiste zorg op de juiste plaats door de juiste zorgverlener. Met andere woorden: verloskundige zorg als het kan en specialistische zorg als het moet.

Dit onderzoek laat een heel ander resultaat zien dan de uitkomst van een eerdere, kleinere Utrechtse studie die in 2010 voor grote ophef zorgde over het verband tussen babysterfte en het verloskundig systeem. Het gebeurde in een periode met verontrustende publicaties over de hoge babysterfte in Nederland, vergeleken met andere Europese landen. Deze discussie heeft zo blijkt onterecht het vertrouwen in de verloskundige zorg een deuk opgelopen.

​Studie onder 80.000 zwangeren

Gynaecologische en verloskundige onderzoekers hadden destijds kritiek op de opzet van het Utrechtse onderzoek. Vier ondertekenaars van een kritische brief aan het British Medical Journal zijn nu mede-auteur van het Amsterdamse onderzoek. Dit keer met een heel andere uitkomst. De nieuwe studie is groter, met bijna tweemaal zoveel (ruim 80.000) bevallingen en heeft een nauwkeuriger uitslag. Wel zijn gegevens uit dezelfde periode gebruikt.

Beide onderzoeken keken, vooral om onderzoekstechnische redenen, alleen naar babysterfte bij zwangeren waarbij de bevalling na een normale zwangerschapsduur al begonnen is. Bij die zwangeren vindt ongeveer een tiende van de totale babysterfte plaats.

Het onderzoek staat deze week in het tijdschrift Midwifery.

Bron: KNOV

De Titanium Baby Viper Kinderwagen

kinderwagen.jpgDe Titanium Baby Viper Kinderwagen.

De Titanium Baby Viper kinderwagen is een verrassend complete wandel- / kinderwagen. Is je kind net geboren, dan maak je gebruik van de reiswieg of de mogelijkheid om een goedgekeurd baby autostoeltje op het onderstel te plaatsen.
Kan je kind al zitten, dan maak je gebruik van de "wandelwagen inzet", die je zo kan plaatsen dat je kind naar jou gericht zit, maar ook dat hij of zij naar voren kijkt. Net hoe jij het hebben wilt. En je kan de inzet ook nog eens in 3 standen zitten, van liggen tot rechtop zitten.
Niet alleen ideaal voor in de stad, ook in het bos of op het strand rijdt de Viper net zo gemakkelijk. Dankzij zijn luchtbanden kom je overal.

Eigenschappen
• Aluminium frame
• Uitschuifbare duwer
• Luchtbanden voor/achter
• Zwenkwiel voor (ook in vaste stand te zetten)
• Alle wielen zijn afneembaar
• Inclusief grote boodschappenmandje
• Grote reiswieg met matrasje
• Omkeerbaar wandelwageninzet
• 3 Standen wandelwageninzet met ligstand
• 5-puntsgordel
• Inclusief regenhoes Wandelwagen/Kinderwagen
• Inclusief voetenzak
• Inclusief Comfort pad
• Inclusief valbeugel en zonnekap
• Inclusief adapterset MC
• Afmeting opgevouwen: 82x59x28cm LxBxH)
• Afmeting uitgeklapt: 110x59x106cm (LxBxH)

Deze Kinderwagen is verkrijbaar in onze webshop voor € 269,00