Mama Cafes vieren Moederdag

Mama Cafés vieren MoederdagMoederdag2015.jpg

In de week van Moederdag organiseren de Mama Cafés dit jaar een speciale Mama Café editie. Door het hele land heen zetten Mama Cafés de moeders bij hen uit de regio in het zonnetje door een zogenaamde Mama Verwendag te organiseren. Dit zijn feestelijke en gezellige activiteiten om moeders geheel volgens het gedachtegoed van Moederdag te verwennen. De Mama Verwendag wordt landelijk gecoördineerd door het Mama Café Netwerk.

De Mama Verwendag
Moederdag vindt dit jaar plaats op zondag 10 mei. In het kader van deze dag rondom het moederschap organiseren de Mama Cafés rondom deze datum een speciale editie om hun bezoekende mama’s flink in de watten te leggen. De activiteiten verschillen per locatie, maar bezoekers kunnen hierbij bijvoorbeeld denken aan een make-over door een schoonheidsspecialist, een speciale Moederdag workshop, speciale (gezonde) lekkernijen of de aanwezige van een masseuse. Uiteraard zijn alle activiteiten georganiseerd met het oog op de aanwezigheid van de jonge kinderen die meekomen met de moeders. Via de website www.mamacafenetwerk.nl kun je terugvinden welke Mama Cafés de Mama Verwendag organiseren.

Wat is een Mama Café
Het Mama Café heeft als doel om een laagdrempelige ontmoetingsplek te zijn voor kersverse ouders en hun kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Veel ouders hebben te maken met onzekerheden in de zo belangrijke eerste levensjaren van een kind. Door het samenbrengen en verbinden van ouders uit dezelfde regio ontstaat er de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en vriendschap op te bouwen. Het Mama Café is een plaats waar je kan ontmoeten, samen spelen en gewoon even kan ontspannen.

Het Mama Café Netwerk
Het succesvolle concept van het Mama Café wordt in steeds meer steden georganiseerd. Het Mama Café Netwerk verbindt en ondersteunt deze lokale Mama Cafés. Daarnaast zet het netwerk zich in voor naamsbekendheid van de Mama Cafés zodat jonge ouders en hun kinderen weten wat een Mama Café is en waar die te vinden zijn!

UV-beschermende kleding

Nederland stapt massaal over op UV-beschermende kleding!UV_Straling.jpg

Goed beschermd de zon in wil niet zeggen dat je jezelf van top tot teen hoeft in te smeren. UV-Fashions laat zien dat bescherming tegen de zon buitengewoon modieus kan zijn. Het bedrijf heeft trendy UV-beschermende kleding in de collectie voor de hele familie. “Dat UV-werende kleding een steeds belangrijkere rol speelt blijkt wel uit de cijfers, we zien nu al een verdubbeling van de verkopen ten opzichte van vorig jaar” aldus Jan Willem van der Sterre, eigenaar van UV-Fashions. Zo wordt genieten van de zomer niet alleen heerlijk, maar ook nog eens veilig!

’s Zomers is er niets fijner dan heerlijk buiten te genieten van de zonnestralen. Het is dan extra prettig als er geen zorgen zijn over de gevaren van de zon. Vooral kinderen tot 8 jaar zijn erg kwetsbaar voor UV-stralen. In Australië en Nieuw-Zeeland weten ze dat al jaren, want daar zijn UV-werende shirts, shorts, zwembroeken, badpakken en petjes al lange tijd op de markt die 97,5% van alle UV-stralen tegenhouden. En dankzij UV-Fashions zijn bijzondere merken, zoals Stingray, Snapper Rock, Little Red Fish en Sun Emporium, nu ook in Nederland verkrijgbaar.

Importeur en distributeur van UV-kleding
Jan Willem van der Sterre begon met het importeren van UV-werende kleding nadat zijn vader aan de gevolgen van huidkanker overleed. Toen zijn zusje kort daarna beviel van haar eerste kindje, wisten zij allebei: deze baby moet goed worden beschermd tegen de zon. Een zoektocht naar UV-beschermende kleding liep in Nederland en Europa uit op een teleurstelling, terwijl er in Australië en Nieuw-Zeeland een ruime keuze was. Het idee voor een eigen importeurschap en webwinkel was geboren.

Inmiddels is UV-Fashions Europa’s grootste importeur en distributeur op het gebied van alles wat met UV-bescherming te maken heeft. De organisatie biedt een breed assortiment met 19 merken, meer dan 2.000 verschillende producten en levert aan vele online en offline retailers in zowel binnen- als buitenland.

Webwinkel van UV-Fashions
Naast het leveren aan winkeliers, biedt UV-Fashions consumenten ook de mogelijkheid rechtstreeks te bestellen in de webwinkel. Vooral baby’s en kinderen hebben een erg kwetsbare huid en moeten daarom goed beschermd worden tegen de zon. Verbranden zij, dan is er een extra hoge kans om op latere leeftijd huidkanker te krijgen. Naast het dragen van UV-kleding is het belangrijk om de onbedekte delen zoals handjes, armpjes, beentjes en gezichtje goed in te smeren om zo de tere huid optimaal te beschermen tegen UV-stralen. De zwempakjes zijn te koop in vrolijke kleurrijke dessins en drogen snel, waardoor het kinderen niet belemmert bij het spelen en zwemmen. Voor dames en heren heeft UV-Fashions.com naast zwemkleding, hoeden en waterschoenen een ruime keuze aan vrijetijdskleding. Kleding van prettige lichtgewicht materialen dat zacht aanvoelt en na een onbezorgde zwempartij in een mum van tijd weer droog is. De producten van UV-Fashions worden wereldwijd door alle kankeronderzoek autoriteiten en inmiddels ook door het KWF van harte aanbevolen.

Ook Kindje op Komst vindt UV-kleding voor kinderen heel belangrijk. Wij verkopen daarom het merk Snapperrock in onze webshop Babyshoppen.nl. Het merk Snapperrock komt uit Nieuw Zeeland, waar het dragen van UV beschermende zwemkleding heel gewoon is. Deze kleding beschermt je kindje tegen 98% van de schadelijke zonnestralen. Snapperrock heeft een leuke collectie UV-kleding met UPF 50+ beschermingsfactor. Bekijk de collectie in onze webshop.

Hoofdluis

Iedereen kan hoofdluis krijgen
90100_lice_comb.jpghoofdluis.jpghoofdluis_behandeling.jpg
Hoofdluis oplopen is gewoon pech hebben. Het heeft niks te maken met vies of schoon zijn. Een luis gaat lekker op jouw hoofd zitten. Voor de gezelligheid komt er later nog een luis bij. Ze krijgen kinderen, en ineens zit je hoofd vol kriebelende beestjes. En die beestjes kunnen van jouw hoofd weer heel makkelijk naar een ander hoofd wandelen. Als je aan het spelen bent, bijvoorbeeld. Op die manier kan heel snel je hele groep hoofdluis krijgen. En je vader, je moeder; iedereen bij jou thuis. Daarom is het belangrijk de hoofdluis zo snel mogelijk weg te krijgen.

Wat is hoofdluis?
Een hoofdluis is een klein, grijsblauw beestje. Nog kleiner dan een mier. Hij zuigt een beetje van jouw bloed op en verandert dan van kleur. Dan wordt hij roodbruin. Hoofdluizen zitten vaak in het haar achter je oren, in je nekhaar of onder je pony. Ze leggen veel eitjes. Die noemen we neten. Uit die eitjes komen weer nieuwe hoofdluizen. En die leggen ook weer eitjes, dus er kunnen snel veel luizen komen. Neten zien eruit als witte stipjes. Ze zitten op het haar, dichtbij de hoofdhuid.

Hoe weet je of je hoofdluis hebt?
Als je nog maar een of twee luizen hebt, merk je meestal niks. Maar als er meer komen, krijg je vaak erge jeuk. Je kunt ontdekken of je hoofdluis hebt door je haar met een speciaal kammetje te kammen boven een wit vel papier. Als je luizen hebt, vallen ze uit je haar op het papier.

Hoe krijg je hoofdluis weg?
Hoofdluis krijg je weg door je haar heel goed te laten kammen door iemand. Elke dag, twee weken achter elkaar. Dat moet met een kam waarvan de tanden dicht op elkaar staan, anders glippen de luizen ertussendoor. De eitjes van de hoofdluis, de neten, zijn het moeilijkste weg te kammen. Die plakken namelijk aan je haar. Maar ook die moeten allemaal weg, anders komen er weer nieuwe luizen. Als je haar met azijn natgemaakt wordt, laten de neten los. Je kunt een shampoo of lotion tegen luis gebruiken, maar dan moet je nog steeds elke dag goed kammen.

Deze speciale elektronische luizenkam is te bestellen in onze webshop.

Hoofdluis heb je niet alleen
Je kunt er niks aan doen als je hoofdluis hebt. Maar het is wel belangrijk dat de juf of meester het weet. Omdat hoofdluis zo makkelijk naar een ander hoofd wandelt, krijgen anderen het misschien ook. Ook je broertjes en zusjes en je vader en moeder moeten kijken of ze hoofdluis hebben.. Je ouders kunnen op school of bij de GGD informatie krijgen waarin wordt uitgelegd hoe je hoofdluis weg krijgt.

Bron: RIVM

Populairste namen van 2014

Daan en Sophie populairste kindernamen 2014iStock_000004244556Small.jpg

De Top 20 Kindernamen van 2014 is bekend. Waren in 2013 Sem en Tess de favorieten van ouders, in 2014 kozen ze het meest voor Daan en Sophie. Op de tweede en derde plaats staan bij de jongens respectievelijk Bram en Milan en bij de meisjes Emma en Julia. De Sociale Verzekeringsbank (SVB), verantwoordelijk voor de uitvoering van de kinderbijslag, heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Populaire namen steeds minder gegeven
Steeds minder kinderen krijgen een naam uit de top 10. Ouders gebruiken de lijst van de SVB dus onder meer om te checken hoe populair de naam is die ze kiezen. Zoals ook een ouder aangeeft op onze site www.svb.nl/kindernamen; 'De naam Jayden blijkt inmiddels ook in de top 10 te staan, dat was nog niet zo toen ik hem uitkoos'. Ook het aantal namen stijgt, waarbij opvalt dat er veel meer meisjesnamen zijn dan jongensnamen.

Overzicht van alle namen op svb.nl/kindernamen
Het volledige overzicht van de kindernamen die in 2014 werden gegeven is te vinden op www.svb.nl/kindernamen. Nieuw dit jaar is de aparte kindernamensite. Hier vindt u ook een overzicht van alle namen per provincie. De lijst is op meer manieren doorzoekbaar. Op de site vertellen de ouders van Jayden, Baas, Fayenne, Meine en Evi waarom zij voor deze namen hebben gekozen.

Meisjesnamen 2014: een vertrouwde top 3
Bij de meisjes bestaat de top 3 als vanouds uit Sophie, Emma en Julia. Slechts twee keer sinds 2008 kwam een andere meisjesnaam voor in de top 3. In 2008 was dat Lieke op 3 (inmiddels op plek 19) en in 2013 werd Tess (dit jaar op 5) verrassend eerste. Mila blijft ook dit jaar stijgen, van een achttiende plek in 2012 naar de zevende in 2013 tot de vijfde plek vorig jaar. Waar Lisa dit jaar daalde van plek 5 naar plek 15, steeg Isa juist van de veertiende naar de zesde positie.

Jongensnamen 2014: Daan terug op 1
Daan herovert dit jaar, na een vierde plek in 2013, weer net als in 2011 en 2012 zijn koppositie. Sem daalde voor het eerst in jaren naar de vijfde positie, na jarenlang een plek in de top 3 en vorig jaar zelfs met stip op 1. Nu moet Sem, naast Daan, Bram en Milan, ook Finn voor zich dulden. Groot was de afstand tussen de derde, vierde en vijfde positie niet: de naam Milan werd 700 keer gegeven, Finn 694 keer en Sem 693 keer. Levi, vorig jaar goed voor zilver, vinden we dit jaar op plek acht. Stijn en Sam haalden, anders dan vorig jaar, de top 20 nét niet en wisselden van plek met Max (nr. 16) en Mees (nr. 20). De sterkste stijger op de lijst is dit jaar Liam (van plek 17 naar plek 9).

De Top 20
  Jongens Meisjes
1 Daan Sophie
2 Bram Emma
3 Milan Julia
4 Finn Mila
5 Sem Tess
6 Lucas Isa
7 Luuk Zoë
8 Levi Anna
9 Liam Eva
10 Noah Sara
11 Jayden Fenna
12 Tim Evi
13 Thomas Lotte
14 Jesse Lynn
15 Thijs Lisa
16 Max Fleur
17 Julian Saar
18 Ruben Sarah
19 Lars Lieke
20 Mees Noa

Elk jaar publiceert de SVB een overzicht van namen die ouders het jaar daarvoor aan hun kinderen hebben gegeven. In 2014 werden circa 174.000 kinderen geboren. De ongeveer 89.000 jongens kregen samen 11.657 unieke namen en de bijna 85.000 meisjes 13.402 verschillende namen. In totaal keert de SVB meer dan 3,2 miljard euro kinderbijslag uit aan ruim 3,4 miljoen kinderen. Hierdoor is zij op de hoogte van de namen van alle pasgeboren kinderen.

BabytaalApp

De nieuwe Babytaal App


Met Dunstan Babytaal kunnen ouders leren hun pasgeboren baby te begrijpen vanaf dag één.  Dunstan Babytaal bestaat uit vijf reflexgeluiden met ieder een heel specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwars zit, darmkrampjes en ongemak (te warm, te koud, vieze luier). Nu is er naast de Cursus voor ouders en de Dunstan Babytaal DVD ook een leuke Babytaal App waarmee (aanstaande) ouders kunnen oefenen in het herkennen van de geluiden. Zodat ze zodra hun kindje er is precies weten wat ze moeten doen als de baby begint te huilen. Dat is een fijne start samen!

De App is nu alleen nog voor iPhone en iPad beschikbaar.

Via de AppStore kan je de Babytaal App downloaden.
Hij kost 6,99 Euro. Via de App Store kan je hem ook cadeau doen. BabytaalApp.png