Kinderen krijgen te vaak laxeermiddel

BuikpijnHuisartsen schrijven te vaak laxeermiddelen of maagzuurremmers aan kinderen met buikpijn voor, terwijl het vaak helemaal niet nodig is.

Visolie verbetert gedrag van kinderen

goed gedragKinderen die dagelijks een dosis visolie binnen krijgen, hebben een beter leesvermogen en gedragen zich beter. Dit blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de universiteit  van Oxford.

Enig kind vaker overgewicht

lachende_baby.jpgKinderen die geen broers of zussen hebben, krijgen vaker met overgewicht te maken. Dat meldt een team van Europese onderzoekers in Nutrition and Diabetes.

Geen carrière meer?

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

werkende moederVrouwen die kinderen krijgen, hebben minder uitdagend werk na hun zwangerschap. Dit blijkt uit een Belgisch onderzoek aan de Vrije Universiteit van Brussel (VUB) onder ruim 800 vrouwen, die zes jaar lang werden gevolgd.

Barbie bevallen van dochter

 

barbie_bevallenBarbie en haar man Michael hebben een dochtertje gekregen: Angelina Melissa Cora. "Het was een natuurlijke, maar heftige bevalling. Het heeft 24 uur geduurd voor de kleine er was", laat een woordvoerder van RTL weten aan RTL Boulevard.