Actueel

In elke klas zit een mishandeld kind

mishandeling.jpg34 van de 1000 kinderen zijn slachtoffer van ernstige vormen van geweld, verwaarlozing, bedreiging of pesterijen. In elke klas zit dus een mishandeld kind, laat de Kinderombudsman Marc Dullaert dinsdag in De Telegraaf weten.

Bevallingen duren steeds langer

Zwangere vrouwenBevallingen duren langer dan 50 jaar geleden. Dat kwam uit het onderzoek van the National Institutes of Health

UMC Utrecht begint met werving eiceldonoren

Eicel donatieVrouwen die eicellen van anderen nodig hebben om zwanger te worden, kunnen vanaf maandag in het UMC in Utrecht terecht. Dit is de eerste stap in de richting van een eicelbank. Waarschijnlijk wordt de eicelbank volgend voorjaar in gebruik genomen.

Kinderbijslag gaat omlaag

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

kinderbijslagAdvertorial

Elk jaar in april vindt zoals gebruikelijk de betaling van de kinderbijslag plaats. Dit jaar zal het bedrag lager zijn dan voorgaande jaren. Per 2012 is de kinderbijslag namelijk verlaagd met 35 euro per kind per jaar.

De top 5 ergernissen van kraamvisite

(2 stemmen, gemiddeld 4.50 van 5)

beschuit_met_muisjesEr zijn heel wat ergernissen rondom het kraambezoek, dit blijkt uit onderzoek onder ruim 12.000 vrouwen door babygiftcard.nl. Een op de vier moeders ergert zich aan de kraamvisite dat altijd net te lang blijft hangen om de pasgeboren baby te bewonderen.