Actueel

Vrijgezellen vriezen eicellen massaal in

eicel_invriezen.jpgDe vrouwen die veel hun eicellen laten invriezen, hebben op het moment geen relatie. Een paar vrouwen met een relatie stelt haar kinderwens uit vanwege haar carrière. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam, aldus de Volkskrant.

Sinds in april het invriezen van eicellen om sociale redenen werd toegestaan, klopten 97 vrouwen aan bij het Amsterdamse ziekenhuis. 92 van hen bleken geen partner te hebben. Gemiddeld hebben deze vrouwen een leeftijd van 36,2 jaar. "Het zijn meestal hoogopgeleide vrouwen", zegt Fulco van der Veen van het AMC. "Natuurlijk hebben ze een carrière, maar vrijwel zonder uitzondering willen ze dit omdat ze nu geen man hebben en bang zijn dat het niet op tijd lukt."

Bron: nu.nl

Eerste wasbare luier

wasbare_luier.jpgKanga Care heeft de eerste wasbare luier, de Eco Posh, ontwikkeld. Het broekje bestaat uit plastic waterflessen, bamboe en biologisch katoen.

De milieubewuste luier zou aanvoelen als jersey katoen, terwijl de extra dubbele stiksels aan de binnenkant ervoor moeten zorgen dat lekken nauwelijks voorkomt. Volgens het bedrijf gaat de van recyclebare waterflessen gemaakte luier lang mee en past hij zowel bij een pasgeborene als een zindelijke peuter.

Groene luiers
Volgens de website waar de luiers verkrijgbaar zijn, zorgen wegwerpluiers voor 1.000 kilo afval per kind en stoten wasbare luiers 1,5 tot 2,5 keer minder CO2 uit dan wegwerpluiers, ondanks de energie die nodig is om de wasbare luiers te wassen.