Actueel

UV-beschermende kleding

Nederland stapt massaal over op UV-beschermende kleding!UV_Straling.jpg

Goed beschermd de zon in wil niet zeggen dat je jezelf van top tot teen hoeft in te smeren. UV-Fashions laat zien dat bescherming tegen de zon buitengewoon modieus kan zijn. Het bedrijf heeft trendy UV-beschermende kleding in de collectie voor de hele familie. “Dat UV-werende kleding een steeds belangrijkere rol speelt blijkt wel uit de cijfers, we zien nu al een verdubbeling van de verkopen ten opzichte van vorig jaar” aldus Jan Willem van der Sterre, eigenaar van UV-Fashions. Zo wordt genieten van de zomer niet alleen heerlijk, maar ook nog eens veilig!

’s Zomers is er niets fijner dan heerlijk buiten te genieten van de zonnestralen. Het is dan extra prettig als er geen zorgen zijn over de gevaren van de zon. Vooral kinderen tot 8 jaar zijn erg kwetsbaar voor UV-stralen. In Australië en Nieuw-Zeeland weten ze dat al jaren, want daar zijn UV-werende shirts, shorts, zwembroeken, badpakken en petjes al lange tijd op de markt die 97,5% van alle UV-stralen tegenhouden. En dankzij UV-Fashions zijn bijzondere merken, zoals Stingray, Snapper Rock, Little Red Fish en Sun Emporium, nu ook in Nederland verkrijgbaar.

Importeur en distributeur van UV-kleding
Jan Willem van der Sterre begon met het importeren van UV-werende kleding nadat zijn vader aan de gevolgen van huidkanker overleed. Toen zijn zusje kort daarna beviel van haar eerste kindje, wisten zij allebei: deze baby moet goed worden beschermd tegen de zon. Een zoektocht naar UV-beschermende kleding liep in Nederland en Europa uit op een teleurstelling, terwijl er in Australië en Nieuw-Zeeland een ruime keuze was. Het idee voor een eigen importeurschap en webwinkel was geboren.

Inmiddels is UV-Fashions Europa’s grootste importeur en distributeur op het gebied van alles wat met UV-bescherming te maken heeft. De organisatie biedt een breed assortiment met 19 merken, meer dan 2.000 verschillende producten en levert aan vele online en offline retailers in zowel binnen- als buitenland.

Webwinkel van UV-Fashions
Naast het leveren aan winkeliers, biedt UV-Fashions consumenten ook de mogelijkheid rechtstreeks te bestellen in de webwinkel. Vooral baby’s en kinderen hebben een erg kwetsbare huid en moeten daarom goed beschermd worden tegen de zon. Verbranden zij, dan is er een extra hoge kans om op latere leeftijd huidkanker te krijgen. Naast het dragen van UV-kleding is het belangrijk om de onbedekte delen zoals handjes, armpjes, beentjes en gezichtje goed in te smeren om zo de tere huid optimaal te beschermen tegen UV-stralen. De zwempakjes zijn te koop in vrolijke kleurrijke dessins en drogen snel, waardoor het kinderen niet belemmert bij het spelen en zwemmen. Voor dames en heren heeft UV-Fashions.com naast zwemkleding, hoeden en waterschoenen een ruime keuze aan vrijetijdskleding. Kleding van prettige lichtgewicht materialen dat zacht aanvoelt en na een onbezorgde zwempartij in een mum van tijd weer droog is. De producten van UV-Fashions worden wereldwijd door alle kankeronderzoek autoriteiten en inmiddels ook door het KWF van harte aanbevolen.

Ook Kindje op Komst vindt UV-kleding voor kinderen heel belangrijk. Wij verkopen daarom het merk Snapperrock in onze webshop Babyshoppen.nl. Het merk Snapperrock komt uit Nieuw Zeeland, waar het dragen van UV beschermende zwemkleding heel gewoon is. Deze kleding beschermt je kindje tegen 98% van de schadelijke zonnestralen. Snapperrock heeft een leuke collectie UV-kleding met UPF 50+ beschermingsfactor. Bekijk de collectie in onze webshop.

Populairste namen van 2014

Daan en Sophie populairste kindernamen 2014iStock_000004244556Small.jpg

De Top 20 Kindernamen van 2014 is bekend. Waren in 2013 Sem en Tess de favorieten van ouders, in 2014 kozen ze het meest voor Daan en Sophie. Op de tweede en derde plaats staan bij de jongens respectievelijk Bram en Milan en bij de meisjes Emma en Julia. De Sociale Verzekeringsbank (SVB), verantwoordelijk voor de uitvoering van de kinderbijslag, heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Populaire namen steeds minder gegeven
Steeds minder kinderen krijgen een naam uit de top 10. Ouders gebruiken de lijst van de SVB dus onder meer om te checken hoe populair de naam is die ze kiezen. Zoals ook een ouder aangeeft op onze site www.svb.nl/kindernamen; 'De naam Jayden blijkt inmiddels ook in de top 10 te staan, dat was nog niet zo toen ik hem uitkoos'. Ook het aantal namen stijgt, waarbij opvalt dat er veel meer meisjesnamen zijn dan jongensnamen.

Overzicht van alle namen op svb.nl/kindernamen
Het volledige overzicht van de kindernamen die in 2014 werden gegeven is te vinden op www.svb.nl/kindernamen. Nieuw dit jaar is de aparte kindernamensite. Hier vindt u ook een overzicht van alle namen per provincie. De lijst is op meer manieren doorzoekbaar. Op de site vertellen de ouders van Jayden, Baas, Fayenne, Meine en Evi waarom zij voor deze namen hebben gekozen.

Meisjesnamen 2014: een vertrouwde top 3
Bij de meisjes bestaat de top 3 als vanouds uit Sophie, Emma en Julia. Slechts twee keer sinds 2008 kwam een andere meisjesnaam voor in de top 3. In 2008 was dat Lieke op 3 (inmiddels op plek 19) en in 2013 werd Tess (dit jaar op 5) verrassend eerste. Mila blijft ook dit jaar stijgen, van een achttiende plek in 2012 naar de zevende in 2013 tot de vijfde plek vorig jaar. Waar Lisa dit jaar daalde van plek 5 naar plek 15, steeg Isa juist van de veertiende naar de zesde positie.

Jongensnamen 2014: Daan terug op 1
Daan herovert dit jaar, na een vierde plek in 2013, weer net als in 2011 en 2012 zijn koppositie. Sem daalde voor het eerst in jaren naar de vijfde positie, na jarenlang een plek in de top 3 en vorig jaar zelfs met stip op 1. Nu moet Sem, naast Daan, Bram en Milan, ook Finn voor zich dulden. Groot was de afstand tussen de derde, vierde en vijfde positie niet: de naam Milan werd 700 keer gegeven, Finn 694 keer en Sem 693 keer. Levi, vorig jaar goed voor zilver, vinden we dit jaar op plek acht. Stijn en Sam haalden, anders dan vorig jaar, de top 20 nét niet en wisselden van plek met Max (nr. 16) en Mees (nr. 20). De sterkste stijger op de lijst is dit jaar Liam (van plek 17 naar plek 9).

De Top 20
  Jongens Meisjes
1 Daan Sophie
2 Bram Emma
3 Milan Julia
4 Finn Mila
5 Sem Tess
6 Lucas Isa
7 Luuk Zoë
8 Levi Anna
9 Liam Eva
10 Noah Sara
11 Jayden Fenna
12 Tim Evi
13 Thomas Lotte
14 Jesse Lynn
15 Thijs Lisa
16 Max Fleur
17 Julian Saar
18 Ruben Sarah
19 Lars Lieke
20 Mees Noa

Elk jaar publiceert de SVB een overzicht van namen die ouders het jaar daarvoor aan hun kinderen hebben gegeven. In 2014 werden circa 174.000 kinderen geboren. De ongeveer 89.000 jongens kregen samen 11.657 unieke namen en de bijna 85.000 meisjes 13.402 verschillende namen. In totaal keert de SVB meer dan 3,2 miljard euro kinderbijslag uit aan ruim 3,4 miljoen kinderen. Hierdoor is zij op de hoogte van de namen van alle pasgeboren kinderen.

BabytaalApp

De nieuwe Babytaal App


Met Dunstan Babytaal kunnen ouders leren hun pasgeboren baby te begrijpen vanaf dag één.  Dunstan Babytaal bestaat uit vijf reflexgeluiden met ieder een heel specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwars zit, darmkrampjes en ongemak (te warm, te koud, vieze luier). Nu is er naast de Cursus voor ouders en de Dunstan Babytaal DVD ook een leuke Babytaal App waarmee (aanstaande) ouders kunnen oefenen in het herkennen van de geluiden. Zodat ze zodra hun kindje er is precies weten wat ze moeten doen als de baby begint te huilen. Dat is een fijne start samen!

De App is nu alleen nog voor iPhone en iPad beschikbaar.

Via de AppStore kan je de Babytaal App downloaden.
Hij kost 6,99 Euro. Via de App Store kan je hem ook cadeau doen. BabytaalApp.png

Netvliescamera

Oogfonds.jpgOogfonds doneert netvliescamera voor te vroeg geboren baby’s aan Isala in Zwolle

Utrecht, 3 oktober 2014 – De screening van de ogen van zeer vroeggeboren baby’tjes verbeteren door vijf netvliescamera’s te verspreiden over ziekenhuizen in Nederland. Dat was het doel van het Oogfonds toen zij tweeënhalf jaar geleden begonnen aan het New Born Eyes-project. En dat is gelukt: op donderdag 6 oktober ontvangt Isala, het ziekenhuis in Zwolle, de vijfde netvliescamera uit handen van het Oogfonds.

Jaarlijks lopen tweeduizend vroeggeboren baby’tjes risico op netvliesloslating door Prematuren Retinopathie (ROP). ROP is de meest voorkomende oorzaak van blindheid bij kinderen in Nederland. Het is echter ook één van de best te behandelen vormen. Behandeling moet dan wel precies op het juiste moment gebeuren. Met een RetCam-netvliescamera kan ROP tijdig worden vastgesteld.

Kwetsbare baby’s
Door de donatie van netvliescamera’s door het Oogfonds kan screening van te vroeg geboren baby’s nu op meer plekken plaatsvinden. Zo wordt gesleep met kwetsbare couveusekinderen voorkomen. Vervoer van premature baby’s is belastend voor de long- en hartfunctie, zeker als het kindje niet in optimale conditie is. Met de RetCam kan de specialist via digitale foto’s zonder transport van het kind advies vragen aan een collega uit een gespecialiseerd centrum.

Waardevolle verbetering
Petra de Wal, projectleider: “Het is geweldig om te merken hoe blij de artsen zijn met de RetCam. Een netvliescamera biedt een waardevolle aanvulling op de bestaande zorg. De screening op ROP en andere netvliesaandoeningen kan met deze camera veel grondiger gedaan worden. De communicatie met de ouders is ook verbeterd. Door de hoge resolutie beelden kunnen de ouders met eigen ogen zien hoe de ontwikkeling van de ogen van hun baby’tje verloopt.”

De vijfde netvliescamera wordt op 6 oktober door het Oogfonds overhandigd aan  Isala in Zwolle. Eerder heeft het Oogfonds binnen dit project RetCams gedoneerd aan Medisch Centrum Alkmaar, het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein/Utrecht, het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem en het topklinische Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Over het Oogfonds
Het Oogfonds wil de groei van aantal blinden en slechtzienden in Nederland stoppen. Daarom investeert het Oogfonds in wetenschappelijk onderzoek, preventie en voorlichting. Daarnaast ondersteunt de stichting de participatie van blinden en slechtzienden in de samenleving.
Meer weten over het Oogfonds? Of het beschermen van uw ogen? Ga naar www.oogfonds.nl.

Oogfonds

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

Kinderogen extra kwetsbaar voor Uv-straling.Oogfonds_campagne.jpg

Utrecht, 27 mei 2014 - Bescherm de ogen van kinderen goed tegen de zon; dat is de boodschap van de nieuwe Oogfonds-campagne ‘Oog voor de kleintjes’. Terwijl 95% van de mensen zich er van bewust is dat Uv-straling schade aan de huid kan opleveren, weet slechts 7% dat dit ook geldt voor de ogen. Zonder goede bescherming kan teveel zonlicht, zeker in de zomer, permanente schade aan de ogen geven. Kinderogen zijn extra kwetsbaar.
Veel ouders beschermen de huid van kinderen met zonnebrandcrème, maar dat hun ogen ook erg kwetsbaar zijn voor de zon weten de meesten niet. Kinderen zijn kwetsbaarder voor veel licht en Uv-straling dan volwassenen. Hun pupil is groter en hun ooglens bevat minder beschermend pigment. Blootstelling aan overmatige Uv-straling beschadigt het hoornvlies en verhoogt het risico op oogziektes. Net als bij huidkanker, treedt dit effect op na schade over een lange periode.