Actueel

Uw kind en de kinderfiets

Vijf tips:
Officieel is er geen richtlijn waarop je kind leert fietsen. Gemiddeld gezien leren de meeste kinderen vanaf 3-4 jaar om te fietsen op een fiets met zijwielen. Het helpt enorm om een kind eerst te laten wennen aan een loopfiets. Het blijkt dat dit het gevoel van balans ontwikkelt. Het allerbelangrijkste tijdens het leren fietsen, is dat je kind het zelf wilt en dat je geduldig bent. Sommige kinderen leren het in één keer en andere kinderen hebben hier meer tijd voor nodig. Hieronder lees je vijf tips.

Prettig fietsen
Het is belangrijk dat je kind zich op zijn gemak voelt tijdens het fietsen. Op deze manier zal hij sneller leren fietsen, ook als de zijwielen er op een gegeven moment af gaan. Creëer een gezellige en ontspannen sfeer tijdens het leren fietsen. Oefen bij de allereerste keer zonder zijwielen op gras, zodat je kind zich niet bezeerd als hij valt en bovendien niet bang is om te vallen.

Zadelhoogte
De zadelhoogte is een belangrijk punt bij het instellen van de fiets. Het is belangrijk dat je kind met de voeten de grond raakt en met de knieën niet in de knel komt met het stuur. Oefen ook het remmen op deze zadelhoogte. Gaat het remmen niet helemaal soepel, stel het zadel dan hoger of lager in.

Een ideale kinderfiets?
Online een fiets kopen, is eenvoudig en snel bij Fietsenopfietsen.nl. Als u een (nieuwe) fiets bestelt, is het een leuk idee om je kind mee te laten beslissen op het gebied van kleur en model. Dit is niet alleen erg gezellig en leuk om te doen, maar je kind voelt zich ook meer betrokken en hierdoor meer op zijn gemak tijdens het (leren) fietsen. De voordelen van een kinderfiets online bestellen zijn divers. Bij Fietsenopfietsen.nl betaalt u geen verzendkosten en wordt uw kinderfiets binnen 24 uur geleverd.

De eerste weg
Kan je kind eenmaal fietsen? Oefen dan de wegen in de omgeving. Houd rekening met uitstekende putdeksels, verhoogde stoepranden, tegels of grote boomstronken. Kinderen voelen zich veiliger als ze de omgeving hebben verkend. Houd het makkelijk in het begin!

Nog een aantal korte tips
•    Voor de ideale stuurbreedte van een fiets kan je de schouders van het kind als richtlijn aannemen
•    Kinderen die met zijwielen fietsen zullen vaak dicht in de buurt blijven. Als de zijwielen er vanaf gaan, zullen ze grotere tochtjes maken. Fietsverlichting voor in het najaar is dan wenselijk.
•    Kijk bij de aankoop van een kinderfiets goed naar de uitgebreide specificaties.

Winactie
•    Op dit moment hebben wij een leuke winactie om een fiets te winnen! klik hier.

UV-straling bij kinderen

(32 stemmen, gemiddeld 4.19 van 5)

UV_Straling.jpg

UV-straling bij kinderen:

Wij Nederlanders zitten graag in de zon. Het meest kwetsbaar zijn de huidcellen van kinderen van nul tot acht jaar. Wanneer zij zich verbranden ontstaan in de cellen een soort ‘littekens’ die zij hun hele leven meedragen. Aan de buitenkant is dit niet te zien, maar hoe meer ‘littekens’ hoe groter de kans op huidkanker. Daarom is het extra belangrijk om kinderen goed te beschermen. Regelmatig insmeren met zonnebrandcrème is belangrijk, maar biedt onvoldoende bescherming. Daarom is beschermende kleding, bijvoorbeeld een zwempakje of shirt maar ook een petje belangrijk, zeker voor kinderen. UV kleding biedt niet alleen optimale bescherming tegen schadelijk zonlicht, maar zit bovendien ook aan het strand en bij het zwemmen zeer comfortabel en is sneldrogend.

In onze webwinkel vind je een groot assortiment aan UV-producten

Regelmatig eten voorkomt kinderobesitas

Gezonde_voeding__3_.jpgVijf maaltijden per dag eten kan tieners beschermen tegen het ontwikkelen van overgewicht. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Oost-Finland.
De onderzoekers volgden ruim vierduizend Finse baby’s vanaf hun geboorte tot hun 16e. Zowel jongens als meisjes die dagelijks onbijt, lunch, diner en twee tussendoortjes aten, bleken minder vaak overgewicht of obesitas te krijgen.

It’s a boy: zoon voor William en Kate

Prince_William_and_Kate_2082309.jpg161599_100000280735410_119874895_q_1.jpgkate_middleton_is_bevallen.jpegKate Middleton is bevallen van haar eerste kind. De vrouw van prins William is maandag bevallen van een zoon in het St Mary’s Hospital in Londen. Dat bevestigt Kensington Palace.

Explosieve stijging in aanschaf UV-kleding

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

SNP.132_SNP.1201_front_side.jpgHet aantal mensen dat UV-kleding koopt, is de laatste jaren verdubbeld. Volgens KWF Kankerbestrijding speelt de stijging van huidkanker een grote rol.