Gezondheid

Weinig kennis van anticonceptie

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

PilVeel vrouwen hebben weinig kennis van anticonceptiemiddelen. Dit blijkt uit onderzoek van Motivacation, onder Nederlandse vrouwen in de leeftijd van 16 tot 55 jaar.

Onderzoek naar Psoriasis bij kinderen

psoriasisDermatologen van het UMC Sint Radboud hebben onderzoek gedaan naar de invloed op kinderen met Psoriasis en het effect van behandeling hierop. Door middel van een vragenlijst hebben 125 kinderen aangegeven hoe zij hun psoriasis beleven.

Jeuk, slapeloosheid, schaamte en de behandeling hebben de grootste invloed op kinderen met Psoriasis. De kinderen vinden de jeuk en de slaapproblemen het vervelendst. Maar ook schaamte en de behandeling van Psoriasis vinden ze erg.

Uit het onderzoek blijkt dat kinderen minder jeuk en slapeloosheid hebben als hun Psoriasis goed behandeld wordt.

Dermatoloog Marieke Seyger: Er is tot nu toe weinig aandacht geweest voor kinderen met Psoriasis, maar de aandoening heeft veel invloed heeft op hun dagelijks leven. We weten dat Psoriasis de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen kan verstoren, omdat zij zich schamen om bijvoorbeeld met leeftijdsgenootjes te gaan zwemmen."

Ongeveer 27.000 kinderen lijden aan Psoriasis. Vaak houden kinderen de ziekte hun hele leven, maar als de Psoriasis goed behandeld wordt, verminderen de klachten vaak sterk.

 

Bron: Nu.nl

Bescherm je kindje met Ladival

(3 stemmen, gemiddeld 5.00 van 5)

ladivalAdvertorial

De kinderhuid heeft totaal andere behoeften dan de volwassen huid en is zeer kwetsbaar. Dit vanwege het feit dat hun natuurlijke beschermingsmechanismen nog niet volledig ontwikkeld zijn. Daarom is het belangrijk om kinderen met een ander zonneproduct te behandelen dan volwassenen. Ga niet voor de zonnebrandcrème die het lekkerst ruikt, maar die het beste je kindje beschermt.

Niet sporten tijdens zwangerschap

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

SportenIedereen weet dat sporten gezond is. Toch durven veel zwangere vrouwen niet te sporten, omdat zij denken dat dit schadelijk is voor het kindje.

Nieuw! Soep van Olvarit - Soeperhelden

(2 stemmen, gemiddeld 5.00 van 5)

soep olvaritAdvertorial

Speciaal voor kinderen vanaf 10 maanden is er nu Mijn 1e soepje en Mijn 1e soepstengeltje, beide zonder toegevoegd zout. Lekker voor de lunch!