Gezondheid

Tandpasta voor aanstaande moeders

(4 stemmen, gemiddeld 4.75 van 5)

neomumAls je zwanger bent, ga je opeens anders kijken naar geneesmiddelen, verzorgingsproducten en cosmetica. Je wil niet dat wat jij gebruikt schadelijk is voor je baby. Ook tandpasta valt onder verzorging waar je kritisch naar moet gaan kijken als je zwanger bent. In vrijwel alle tandpasta's zit fluoride, Sodium Lauryl Sulfate en parabenen dit zijn bestandsdelen die je beter kunt vermijden tijdens je zwangerschap. 

Glutenvrij dineren

glutenvrijMensen met coeliakie hebben een glutenintolerantie waardoor ze niet alles kunnen eten. Gluten zitten verwerkt in veel alledaagse producten zoals brood, pasta en koek. Dit maakt het soms lastig om een leuk gevarieerd diner op tafel te toveren, helemaal met de feestdagen.

Geen uitglijder meer

slipzolenNu het koude weer dichterbij komt, trekken we massaal de UGGS en andere warme laarzen weer aan. Maar dit warme schoeisel helpt je helaas niet als je op een ijzig stuk loopt. Voor zwangere vrouwen kan dit best gevaarlijk zijn. Je wilt met een klein kindje in je buik liever niet vallen.

RIVM wil hervaccinatie tegen kinkhoest

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

kinkhoestIedereen die veel met zuigelingen te maken heeft, moet opnieuw worden gevaccineerd tegen kinkhoest. Op die manier krijgen pasgeboren genoeg bescherming tegen de besmettelijke ziekte, zegt Frits Mooi, projectleider kinkhoest van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. 

Minder kans op astma door thuisbevalling

astma_bij_kinderen_mama_waarom_moet_ik_puffen.jpgBaby’s die thuis worden geboren, hebben minder kans om allergie en astma te krijgen dan kinderen die in het ziekenhuis worden geboren.