Vaderinstinct

(1 stem, gemiddeld 3.00 van 5)

vaderinstinctWe spreken altijd over het “moederinstinct”, maar bestaat er ook zoiets als het “vaderinstinct”? En als het al bestaat, is het er dan van af het begin of is het een gevoel dat moet groeien? Waarschijnlijk ligt het voor elke man anders. Hoe je reageert op het vader worden hangt af van de omstandigheden en van je temperament. Wat vaststaat is dat ook hier de vrouw een rol kan spelen, zij kan je helpen bij het ontwikkelen van dat “vaderinstinct”.

Tips voor de bevalling

(1 stem, gemiddeld 1.00 van 5)

Tips voor bij de bevallingWat moet je als aanstaande vader doen bij de bevalling? Hier een aantal tips:

Eerste weken als papa

(12 stemmen, gemiddeld 4.08 van 5)

De eerste weken als papaNu je papa bent, staat je hele leven op zijn kop. Je bent in de zevende hemel want je bent de trotse vader van een heel mooi klein wezentje, maar dat wezentje is ook heel afhankelijk. Hoe ga jij daar mee om? Je hebt samen met je vrouw een kindje gekregen, dit betekent dat je samen voor de baby gaat zorgen. Dit kan in het begin eng zijn en even wennen. Kindje op Komst geeft jouw een aantal beginnerstips. Vergeet niet dat de kraamhulp je ook erg goed kan helpen.

Seks tijdens de zwangerschap

(2 stemmen, gemiddeld 3.00 van 5)

seks tijdens de zwangerschapSeks tijdens de zwangerschap is gewoon toegestaan. Mits er complicaties zijn, dan wordt het afgeraden. In de volgende situaties is het beter om de dokter of gynaecoloog te raadplegen:

Werkende vaders

werkende vadersHet kabinetsbeleid is er op gericht zowel vrouwen als mannen in de gelegenheid te stellen betaald werk en de zorg voor gezin op een goede manier te combineren. In de nota Gezinsbeleid van het kabinet Balkenende wordt het belang van deze combinatie onderstreept. Het is goed voor kinderen als beide ouders werken en een rol spelen in hun opvoeding.