Eerste weken

Draagdoeken voor mannen

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

VaderHet dragen van een baby in een draagdoek is zo ongeveer de oudste manier van het dragen van een kind. De tijd dat alleen de moeder een draagdoek draagt is voorbij. Nu is het ook voor mannen helemaal hip om zijn kindje in een draagdoek bij zich te houden.

Kraamtips voor papa

(3 stemmen, gemiddeld 2.67 van 5)

kraamtips papaAls papa ben je in de zevende hemel dat je kindje is geboren. Maar het kan ook behoorlijk beangstigend zijn. Zeker als het je eerste kindje is. Gelukkig is de helpt de kraamverzorgster jou en je partner met de verzorging van jullie baby. Gelukkig maar, want dit een spannende en intensieve periode. Papa’s krijgen vaak ongeveer vier dagen vrij. Je kunt natuurlijk wel wat extra vakantiedagen opnemen als je die hebt. Omdat je als vader ook nog veel kan leren is het handig om niet pas extra vrij te nemen als de kraamverzorgster alweer weg is. Je krijgt dan niet alleen handige tips, ook weet hoe je daarna precies hoe je je kindje in bad moet doen, verschonen en de fles kunt geven.

Eerste weken als papa

(12 stemmen, gemiddeld 4.08 van 5)

De eerste weken als papaNu je papa bent, staat je hele leven op zijn kop. Je bent in de zevende hemel want je bent de trotse vader van een heel mooi klein wezentje, maar dat wezentje is ook heel afhankelijk. Hoe ga jij daar mee om? Je hebt samen met je vrouw een kindje gekregen, dit betekent dat je samen voor de baby gaat zorgen. Dit kan in het begin eng zijn en even wennen. Kindje op Komst geeft jouw een aantal beginnerstips. Vergeet niet dat de kraamhulp je ook erg goed kan helpen.

Werkende vaders

werkende vadersHet kabinetsbeleid is er op gericht zowel vrouwen als mannen in de gelegenheid te stellen betaald werk en de zorg voor gezin op een goede manier te combineren. In de nota Gezinsbeleid van het kabinet Balkenende wordt het belang van deze combinatie onderstreept. Het is goed voor kinderen als beide ouders werken en een rol spelen in hun opvoeding.