Back Topics Peuterkwaaltjes Ehbo bij peuters

Ehbo bij peuters

Oogletsel

oogletselDe benige oogkas en de reflex om het ooglid te sluiten beschermen het oog tegen letsel. Oogletsel komt niettemin vaak voor en kan tot blindheid leiden als het niet tijdig wordt behandeld. 

Ontwrichting

ontwrichtingBij een ontwrichting is de gewrichtskop uit de gewrichtskom geschoten. De kop en de kom blijven dan naast elkaar staan. Het gewrichtskapsel en de banden zijn gescheurd.

Onderkoeling

onderkoelingOnderkoeling treedt op zodra de lichaamstemperatuur onder de 35 graden celsius zakt. Onderkoeling vind vooral plaats bij jonge baby's of bij mensen die te water zijn geraakt. 

Koortsstuipen

koortsstuipenKoortsstuipen komen voor bij kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot ongeveer 5 jaar. Het kan optreden als de temperatuur snel stijgt. De hersenen raken geprikkeld door de hoge temperatuur, waardoor de volgende verschijnselen kunnen optreden:

Koorts

koortsKoorts is een verhoging van de lichaamstemperatuur boven de 38 graden. Het is een reactie van het lichaam op een infectie. De koorts zorgt ervoor, dat ziektekiemen sneller onschadelijk worden gemaakt.