Back Topics Peuterkwaaltjes Ehbo bij peuters

Ehbo bij peuters

Kneuzing

(1 stem, gemiddeld 1.00 van 5)

kneuzingEen kneuzing is een onderhuidse bloeding door verscheuring van weefsel of spieren, b.v. een blauwe plek. Bij een kneuzing ontstaat meestal een zwelling, pijn en een bloeduitstorting.

Insectenbeten

insectenbeten Insectenbeten zijn te verdelen in giftige beten en niet giftige beten. De bekende wespen en bijensteek is het gevolg van een verdedigingsreactie van de wesp of een bij. 

Hersenschudding

hersenschuddingEen kind heeft zeker een hersenschudding, als het na een val of klap op het hoofd bewusteloos raakt (niet meteen huilt). Het bewustzijnsverlies kan varieren van enkele seconden tot 10 minuten. Er is dan sprake van een lichte hersenschudding. 

Gat in hoofd

(9 stemmen, gemiddeld 3.67 van 5)

Gat in hoofdEen val, stoot of een ander ongelukje…. Allemaal mogelijke oorzaken van een gat in het hoofd. Een gat in het hoofd is een hevig bloedende wond op het hoofd. Ook kleine wonden kunnen flink bloeden, waardoor het erger lijkt dan het is.

Flauwvallen

flauwvallen.pngDe oorzaken van flauwvallen zijn meestal onschuldig. Het is een veiligheidsmechanisme van je lichaam om de bloeddrukregeling te herstellen. Flauwte is een kortdurend bewustzijnsverlies door een plotseling verminderde bloeddoorstroming naar de hersenen.