Back Topics Preconceptie Kinderwens

Onvruchtbaarheid

onvruchtbaarheidOnvruchtbaarheid betekent letterlijk dat je niet in staat bent een kind voort te brengen. In veel gevallen is er met behulp van medische technieken wel iets aan dit probleem te doen of komt er onverwachts toch nog een zwangerschap tot stand (soms pas jaren later). Het zou dan ook beter zijn in dergelijke gevallen te spreken van verminderde vruchtbaarheid, zolang nog niet definitief vast staat of je werkelijk geen kinderen kunt krijgen.

Wanneer zwanger worden niet lukt

wanneer zwanger worden niet luktKinderen krijgen is voor veel mensen iets vanzelfsprekends. Wanneer je over vruchtbaarheidsproblemen begint, loop je kans succesverhalen te moeten aanhoren van andere paren die na vele jaren hun kinderwens toch in vervulling zagen gaan of krijg je 'goedbedoelde adviezen'. En als het je met moeite lukt te zeggen dat je ongewild kinderloos zult blijven, kan dat bij de ander een schrikreactie teweegbrengen. 

20 adviezen voor een zwangerschap

(7 stemmen, gemiddeld 2.57 van 5)

20 adviezen voor een zwangerschapZodra jij en je partner de knoop doorgehakt hebben en de beslissing hebben genomen om er “voor te gaan”, zou je eigenlijk nog minimaal 2 maanden moeten wachten. Lees onderstaande informatie en doe er je voordeel mee. Hiermee vergroot je namelijk de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kindje. Onze lijst helpt je om in zwangerschapstopvorm te komen.

Moeders voor moeders

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

moeders voor moedersTegenwoordig krijgt één op de zes paren te maken met verminderde vruchtbaarheid. Kunstmatige bevruchting kan voor hen de kans op zwangerschap aanzienlijk doen toenemen. Bij dergelijke behandelingen maken artsen o.a. gebruik van medicijnen die het hCG-hormoon bevatten. Dit hormoon kan worden verkregen uit de urine van zwangere vrouwen. Vandaar dat Moeders voor Moeders steeds weer op zoek is naar zwangere vrouwen die andere vrouwen willen helpen om ook moeder te worden.

Kinderwens

zwangerschapstestOm je te helpen zo gezond mogelijk aan een zwangerschap te beginnen heeft de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) het kinderwens spreekuur ontwikkeld. Dit is een afspraak bij de verloskundige voordat je zwanger bent, waarin alle belangrijke onderwerpen besproken worden. Je krijgt adviezen, antwoord op je vragen en er kunnen een aantal onderzoeken gedaan worden om jouw kinderwens te bevorderen. Deze afspraak wordt afgestemd op jullie individuele situatie. Dus ook je partner is van harte welkom.