Back Topics Vlindertuin

Je kindje in de Vlindertuin

(13 stemmen, gemiddeld 3.62 van 5)
vlindertuin

Onze Vlindertuin biedt de mogelijkheid om een virtuele herinnering aan je kindje te hebben. Je kindje fladdert rond in deze tuin en op elk moment dat je wilt kun je hier even “samenzijn”. Hier is het mogelijk je eigen herdenkingsritueel te creëren, onmisbaar in het rouwverwerkingsproces.

Een onderwerp waar eigenlijk een taboe op heerst en waar we eigenlijk liever niet bij stil staan of over horen. Helaas komt het vaker voor dan wij denken dat een kindje kort voor of na de bevalling overlijdt. In Nederland overlijden ca. 2000 kinderen per jaar kort voor of kort na de bevalling, wat een groot aantal ouders in een rouwproces brengt, hetgeen door mens en maatschappij wordt geaccepteerd. Het overlijden van een baby grijpt enorm diep in het leven van ouders en familie in. Bij het rouwen om het verlies van de baby tijdens de zwangerschap of tijdens de geboorte is er geen concrete herinnering aan een baby met een eigen karakter en speciale gewoontes.Het verlies heeft daardoor iets onwerkelijks. De ouders voelen zich ouders, maar worden door de omgeving vaak niet zo gezien.

Bij een onverwachte dood hebben ouders geen enkele mogelijkheid gehad zich op het overlijden voor te bereiden. Als de oorzaak van het overlijden onbekend blijft kunnen de ouders, of degene die op het moment van overlijden de zorg had, zoals grootouders of een oppas, de schuld bij zichzelf gaan zoeken. Een baby is voor zijn welzijn volledig afhankelijk van de ouders en zij voelen zich er dus sterk verantwoordelijk voor als de baby iets overkomt.

Klik hier voor de vlindertuin.

Plaats reactie