Back Topics Verzorging

Verzorging baby

Oortjes verzorgen

(3 stemmen, gemiddeld 2.00 van 5)

babyoortjesGebruik géén oorstaafjes om de oortjes van je baby schoon te maken! Deze zijn veel te gevaarlijk! Bij baby's dient enkel de oorschelp schoongemaakt te worden en dus niet de gehoorgang. Het schoonmaken van de oorschelp kan perfect met het puntje van een hydrofiele luier.

Verzorging van de tandjes

(2 stemmen, gemiddeld 4.50 van 5)

tanden poetsenWanneer de eerste tandjes van je baby net zijn doorgekomen, is het zinvol direct met de verzorging ervan te beginnen. Zo kan tandbederf worden voorkomen. Lees hier hoe je de tandjes van je baby zo goed mogelijk kunt verzorgen. Elke ouder weet hoe hard een baby kan huilen als zijn of haar eerste tandjes doorkomen. Om te voorkomen dat je baby nog harder gaat huilen omdat zijn tandjes gaatjes of ontstekingen hebben, kun je die eerste tandjes meteen maar het best goed verzorgen.

Baby aankleden

aankledenHet aan- en uitkleden van je baby is niet makkelijk en echt iets wat je met de tijd onder de knie moet krijgen. De meeste baby’s vinden het gefriemel vervelend en hebben absoluut geen zin om stil te blijven liggen.

Haartjes verzorgen

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

babyhaartjesBaby’s kunnen geboren worden met een weelderige haardos, maar er zijn ook veel baby’s die kaal of met zacht pluizig haar worden geboren. Heeft je kindje weinig of geen haar? Maak je niet ongerust! Ieder kind ontwikkelt zich anders, en dat geldt ook voor de haargroei.

Masseer je baby

(4 stemmen, gemiddeld 3.25 van 5)

babymassageBabymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Zonder woorden leren we de taal van de baby te verstaan, "lichaamstaal". In de eerste negen maanden van zijn leven is dit de enige taal die de baby spreekt. Door goed naar de reacties van de baby te kijken, leert de ouder intuitief aanvoelen wat hij nodig heeft. Door in aandacht aanraken leren de ouders hun kind beter begrijpen en te respecteren. Op deze manier wordt de basis van het vertouwen hebben in elkaar versterkt. Vertrouwen en veiligheid geven gaan samen. Het maakt dat het kind opgroeit tot een stevige, onafhankelijke persoonlijkheid.

Babynageltjes

(2 stemmen, gemiddeld 2.50 van 5)

babynageltjesDe eerste weken na de geboorte zijn de nageltjes nog heel zacht en kunnen ze met een vijltje een beetje worden bijgewerkt. Vanaf 2 maanden kunnen de nageltjes afgeknipt worden. De eerste keer de nagels van je kindje knippen kan best eng zijn. Om ongelukken te voorkomen is het belangrijk dat je een babyschaar gebruikt.

Schone luier

luier verschonenTelkens als een baby heeft gepoept of geplast, verschoon je zijn/haar luier. Dit kan betekenen dat je de kleine wel zo'n zes tot zeven keer per dag moet verschonen; de ontlasting komt meestal op gang tijdens het voeden. Het verschonen van de luier gaat bij een jongen anders dan bij een meisje.

Baden

(5 stemmen, gemiddeld 4.00 van 5)

baby in badZet voor je je baby in bad gaat doen alvast alles klaar. Leg een aankleedkussen klaar met daarop de handdoek. Leg alvast een rompertje, luier en kleertjes klaar. (Mocht je kindje in de winter nog erg klein zijn, rol dan de kleertjes lekker om een warme kruik heen). Zet washandje, shampoo, badschuim etc. binnen handbereik, zodat je met 1 hand je kindje kan vasthouden en met de ander kan reiken.